Meeting & Incentive Forum (M&I Forum), vodeći i najveći specijalizirani forum kongresne industrije već se 12 godina uspješno organizira širom Europe pod vodstvom Worldwide Eventsa, u vlasništvu turističke, event i medijske kompanije Big Worldwide.

Ovogodišnji Forum održan u Dubrovniku najveći je održani skup profesionalaca kongresne industrije na području Hrvatske koji je okupio ukupno više od 700 profesionalaca kongresne industrije.

Na završenom poslovnom skupu specijaliziranom za MICE poslovanje Valamar Lacroma Dubrovnik Hotel 4* bio je domaćin više od 160 hotelijera te više od 300 agenata iz cijele Europe. Ovakvi forumi organiziraju se u najboljim kongresnim destinacijama svijeta što čini izvrsnu priliku da se sudionici upoznaju s destinacijom te da se umreže tijekom raznih organiziranih događanja i sastanaka.

„Valamar se već 10 godina uspješno predstavlja na ovom forumu i to više puta godišnje. Ove godine smo imali iznimnu čast biti domaćinima ove prestižne manifestacije, zajedno s ostalim kolegama iz Dubrovnika, a posebice  uz veliku i nesebičnu podršku TZ Grada Dubrovnika i HTZ-a. Sam skup vrlo je zahtjevnog formata, a radi se o četverodnevnom poslovnom skupu tijekom kojega hotelijeri imaju dogovorene sastanke “jedan-na-jedan” s potencijalnim kupcima, tj. agencijama. U poslovnom smislu, Forum je otvorio vrata Dubrovnika za potencijalne nove poslove u narednim godinama za osebujno MICE poslovanje gdje još ima puno mjesta za bolju i kvalitetniju promociju“, ističe Marilka Tovarac, voditeljica odjela MICE prodaje u dubrovačkoj podružnici Valamar Riviere.

„Dubrovnik to svakako zaslužuje, a Valamar u Dubrovniku je zasigurno predvodnik ovog trenda, što pokazuju sve bolji rezultati iz godine u godinu u poslovnom segmentu. Bilo je iznimno važno pokazati se u najboljem mogućem svjetlu svim sudionicima Foruma, kako kupcima tako i kolegama hotelijerima. Moram istaknuti da smo dobili pregršt pohvala upućenih prvenstveno na organizaciju i uslugu od strane sudionika Foruma. Apsolutno svi su otišli iz Dubrovnika s fantastičnim uspomenama i sigurni smo da će se puno njih vratiti u budućnosti s poslovnim grupama. Forum je završio grandioznom gala večerom uz nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra i koncertom benda Soul Fingers. Zahvaljujemo se Worldwide Eventsu koji su nam ukazali čast izabravši nas za domaćine Foruma“, objasnila je Marilka Tovarac.

“Iako financijski i logistički vrlo zahtjevan događaj, za Valamar je iznimno bitno da su se naši potencijalni klijenti na licu mjesta uvjerili u sve naše prednosti, a bilo ih je mnogo. Naša reputacija na ovom tržištu je pažljivo građena dugi niz godina, a naše reference su zavidne te smo ih i ovim poslovnim skupom samo potvrdili. Još jednom smo odradili vrlo uspješan događaj, te bih se ovom prilikom posebno zahvalila svim kolegama u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik, na čelu sa direktorom Ivanom Sabljićem, koji su kao i uvijek dosada odradili ovaj događaj na zavidnoj razini. Također, zahvaljujem kolegama u hotelu Valamar Argosy koji su osim hotela Valamar Lacroma Dubrovnik također bili hotel smještaja, te kolegama u hotelu Valamar Collection Dubrovnik President na timskom duhu i podršci u zajedničkoj realizaciji”, napominje Marilka.

M&I Forum je bio prilika da nam se iz Istre pridruže kolegice iz MICE prodaje, Lana Radolović Jakus i Karolina Gojtan koje su nesebično pomogle u što boljoj realizaciji projekta. Dok je Karolina zajedno s kolegicom Mateom Stanišić iz ureda MICE prodaje u Dubrovniku održala više od 50 “jedan-na-jedan” sastanaka kroz sva četiri dana Foruma kolegica Lana je zajedno s MICE timom Dubrovnik vodila računa o svakoma detalju organizacije uključujući i obilaske hotela sa zainteresiranim sudionicima foruma. “Raduje nas kad doživimo sinergiju naših timova”, zaključila je Marilka.

Paula Jurvanen, direktorica događanja u agenciji Worldwide Events istaknula je: „S više od 4500 sastanaka “jedan-na-jedan”, brojnim aktivnostima i raskošnim zajedničkim večerama u četiri dana trajanja Foruma, Dubrovnik je uistinu dokazao zašto se naziva biserom Jadrana. Hotel Valamar Lacroma Dubrovnik smo odabrali jer je već pet godine zaredom prepoznat kao vodeći hrvatski hotel specijaliziran za poslovne goste, što dokazuju i višegodišnja priznanja World Travel Awards te je samo 10 minuta udaljen od poznatog Starog grada. Ne iznenađuje što sudionici M&I Foruma navode Dubrovnik kao idealnu destinaciju za grupe koje traže mediteranske lokacije. Šarmantan grad s bogatom poviješću te beskonačnim popisom aktivnosti koje nudi, ovaj je grad sa svojim obližnjim otocima idealan za MICE tržište.“

Kompleks Valamarovih hotela u Dubrovniku nudi vrlo širok spektar mogućnosti za MICE poslovanje: od vrhunske kvalitete objekata i visoke kvalitete usluge, do brojnih lokacija koje se mogu iskoristiti za razna zahtjevna događaje poput gala večera, večera dobrodošlice sve do raznih “team building” aktivnosti.

Svakako treba istaknuti da se svi međunarodni hotelski lanci sve više orijentiraju prema poslovnom turizmu što je logično kada se uzme u obzir da se radi o gostima visoke platežne moći te o znatnoj vanpansionskoj potrošnji.

S najvećim kongresnim kapacitetima u regiji, stručnim osobljem i obiljem drugih aktivnosti Valamar u Dubrovniku još jednom pokazuje da postavlja visoke standarde u području održavanja događanja, bilo da su u pitanju veliki kongresi ili pak manji sastanci.