Romana Ezer, 33-godišnja Slavonka, doselila je iz Osijeka u Poreč u potrazi za poslom. Prije godinu i pol zaposlila se kao sezonac u hotelu Valamar Diamant. Inače je veterinarski tehničar po struci i nikad prije nije radila u hotelu. No u Valamaru je dobila priliku. Počela je kao servirka, a sada je već pomoćni konobar u restoranu hotela. I dalje napreduje. Uskoro će potpisati i ugovor za stalnog sezonca u okviru programa Valamar +3 koji jamči zaposlenje devet mjeseci svake od naredne tri godine, što znači stabilna i kvalitetna primanja tijekom cijele godine.

U trogodišnjem razdoblju ugovora stalni sezonac ima produženo mirovinsko i zdravstveno osiguranje, kao i prednost pri zapošljavanju u stalni radni odnos u Valamaru. Upravo je stalni radni odnos Romanina želja. “Voljela bih i dalje napredovati i razvijati se, postupno graditi karijeru. U Valamaru je sve moguće ako se trudiš.” Kao posebne prednosti ističe i uvjete rada. “Plaća je redovita, dobivamo božićnicu, regres, slobodan dan… I svake je godine nešto novo, a ja volim raditi s ljudima pa mi se turizam čini idealan sektor za moj karakter”, govori Romana.Njezin je šef Damir Čupić koji radi na poziciji F&B menadžera hotela Valamar Diamant i upravo je on prepoznao potencijal u Romani.

“Romana je prije godinu i pol počela kao servirka, ali već nakon nekoliko mjeseci sam vidio da može i želi. Dao sam joj priliku da uči i razvija se. Ona je pravi primjer kako se u Valamaru napreduje i kako od najniže pozicije trudom, radom i zalaganjem možete napredovati. U Valamaru svatko dobiva priliku”, tvrdi Čupić.
Primjer je to profesionalnog odnosa između šefa i zaposlenika kakav priželjkuju u kompanijama.  “Šef je super. Za njega imam samo riječi pohvale”, govori nam Romana uz smijeh. Kaže da mu se može obratiti kad god želi. “Pristupačan je i spreman pomoći”, tvrdi.

Romana Ezer, pomoćna konobarica: „Došla sam kao sezonac prije godinu i pol bez hotelskog iskustva, a sad postajem stalni sezonac pa dalje učim i napredujem.“

Koliko mu je važan dobar odnos sa zaposlenicima ističe i Čupić. “Kod nas mora biti reda, ali je atmosfera opuštena. Svaki dan prije večere imamo kratki sastanak na kojemu ih pokušavam nasmijati, opustiti, ohrabriti i motivirati da bismo svi uvijek davali najbolje od sebe u poslu”, komentira menadžer.
Ističe i kako se u hotelu prati i vrednuje rad svih.

“Ja pratim njih, oni mene. Ocjenjujemo se međusobno. U Valamaru se u prvom redu cijeni trud i rad, ali je i dodatni angažman uvijek plus. I za gosta i za kompaniju i za zaposlenika. Valamar stimulira i nagrađuje svoje zaposlenike pa to često ističem da u njima probudim natjecateljski duh. Na taj ih se način dodatno motivira za rad. Uostalom, što se više gostiju vrati i što su bolje reakcije, ocjene i komentari s različitih strana, to smo svi zadovoljniji”, tumači Čupić. Svi koji dođu u Valamar imaju prvo testni probni rok nakon kojega ih nadređeni usmjeravaju dalje. Procjenjuju jesu li za konobare, servire ili nešto treće. Procjenjuju u kojemu se smjeru mogu razvijati.

F&B menadžer Damir Čupić: „U Romani sam prepoznao potencijal za napredak i usmjerio je za daljnji razvoj.“

“Sve svoje zaposlenike Valamar potiče na rad i na razvoj. Imamo standarde koje želimo zadržati pa sve sezonce koji nam stignu najprije učimo ‘hodati’, da se orijentiraju u vremenu i prostoru”, objašnjava Čupić. On je u Valamaru već 15 godina. Prije toga 12 je godina bio časnik Hrvatske vojske, a prije vojske radno je iskustvo stjecao kao konobar. Nakon izlaska iz vojske stigao je u Valamar i zadržao se.