Iako se uz nju često veže pojam sezonalnosti, turistička industrija zapravo nikad ne „miruje“. Planiranja, investicije, edukacije, zapošljavanje, usavršavanja…. Period pripreme za sezonu uistinu je intenzivan i iz godine u godinu sve izazovniji.

Uspjeh i rast naše kompanije temelji se na kontinuiranim ulaganjima u proizvode, djelatnike i turističke destinacije pri čemu uvijek vodimo brigu o održivom i društveno odgovornom razvoju. Ovu je godinu tako obilježio novi investicijski ciklus vrijedan više od 700 milijuna kuna. Otvorili smo Valamar Girandella Maro Suites 5*  prvi Kinderhotel u našem portfelju,  repozicioniramo Grand Hotel Imperial prema „adults only“ konceptu, hotelu Valamar Argosy dali smo novo ruho, podigli kvalitetu objekata i usluga u kampovima na Krku i u Poreču…  Uz investicije u portfelj, posebno smo fokusirani na naše zaposlenike – Valamar je ove godine otvorio 600 novih radnih mjesta pa će u sezoni u Valamaru od Istre i Kvarnera do Dubrovnika raditi oko 6.600 zaposlenika. U pripreme za sezonu uključeni su brojni timovi i kolege iz različitih sektora u našoj kompaniji. Razgovarali smo s nekima od njih i upitali ih što priprema sezone znači iz njihove perspektive i na čemu trenutno rade.

Ines Damjanić Šturman, direktor Odjela ljudskih potencijala u destinacijama

Pripreme za sezonu u našem Sektoru uvijek započinju zapravo u prethodnoj godini. Tako smo već jesenas krenuli s predanim radom na brojnim aktivnostima i projektima na području ljudskih potencijala, kao što su poboljšanje uvjeta rada, podizanje kvalitete smještaja za sezonske djelatnike koji dolaze raditi u naše destinacije te predstavljanje prednosti rada u Valamaru sadašnjim i budućim zaposlenicima. Iza nas je intenzivno razdoblje selekcije, sudjelovanja na sajmovima poslova, održavanja dana otvorenih vrata u čak 29 gradova te svakodnevne komunikacije s našim kandidatima. Zapošljavanje je također u punom jeku te možemo reći kako smo iznimno zadovoljni kako brojem već zaposlenih kolega kao i ukupnim brojem prijava na otvorene natječaje.

Bruno Radoš, direktor operacija za kampove i direktor regije

Kamping segment u Valamaru je iznimno razvijen i sve više gostiju iz godine u godinu svoj odmor želi provesti upravo u kampu. Ali ne i bilo kakvom kampu, jer posljednjih godina u trendu je individulalizacija usluge, odnosno gost želi imati mogućnost odabira usluge gotovo do posljednjeg detalja.  Stoga, prije početka sezone, kako prethodnih, tako i ove godine, Valamar značajna sredstva ulaže u smještajne kapacitete i podizanje ukupne kvalitete ponude i sadržaja  kamping ljetovališta u svom portfelju. Već se nekoliko godina intenzivno radi na tome da Valamarovi kampovi imaju ponudu za sve tipove gostiju, počevši od onih koji žele komfor hotela ili vile, preko gostiju koji žele aktivni odmor, parova s djecom, parova koji na odmor idu sami, pa sve do većih grupa, naturista, mladih koji dolaze na festivale, ali i ”Robinson” gostiju koji žele uživati u iskonskom kampu. Osim razvijanja inovativnih ponuda, tematskih naselja i koncepata kojima gostima kampova nudimo jedinstven i autentičan doživljaj, u posebnom fokusu uvijek su i zaposlenici koje redovito i kroz brojne edukacije razvijamo i pipremamo za sezonu, jer upravo oni su ključ uspjeha svih naših koncepata u kamping segmentu ponude.

Sandi Paris, specijalist pića

Mnogo se toga događa prije same sezone, a tu prije svega mislim na brojne edukacije. Već treću godinu za redom organiziramo Valamar vinsku akademiju, Valamar coffee&tea akademiju i Valamar koktel akademiju u svim destinacijama. Valamar vinska akademija traje pet radnih dana i pohađa je po 15 polaznika u svakoj destinaciji. Obuhvaća bogat program učenja o poznavanju vinskih sorti, posluživanju i degustacije vina. Naglasak je na upoznavanju naših djelatnika, konobara u restoranima, s vinima koje nudimo u vinskim kartama te se tijekom tih nekoliko dana degustira i do 50 uzoraka vina, piva, pjenušaca i konjaka. Svi polaznici na kraju edukacije polažu ispit. Valamar Coffee&Tea akademija traje dva dana, ima po 20 polaznika po destinaciji, a organizira se u suradnji s Franckovim profesionalnim baristima. Osoblje koje inače radi za šankom osposobljava se u teorijskom i praktičnom znaju te također polažu ispit. Ispit sadržava pismeni dio te praktični dio u kojemu se traži znanje pripreme toplog napitka odnosno cappuccina. Valamar koktel akademija organizira se u suradnji s partnerima PPD distribucija pića i tvrtkom Monin. U svakoj destinaciji broji 20 polaznika. Profesionalni koktel-majstori, odnosno barmeni tijekom dva dana prezentiraju pravilan način izrade koktela normativa i trendova iz svijeta koktela. Važno je napomenuti da se kokteli rade isključivo po Valamarovim standardima i zadanim normativima. Također, u skladu s trendovima, spremamo novi koncept gin-bara u hotelu Valamar Imperial na Rabu.

Elizabet Roža, voditelj Perfect Experience Creatora

Perfect Experience Creator tim ove sezone kreće s novim konceptom u kojem, osim informiranja i prodaje doživljaja, još izraženije naglašava personalizirani pristup i kvalitetu odnosa prema gostu. Rezultat su novog koncepta nove voditeljske pozicije unutar PEC odjela voditelj odnosa s gostima i novi PEC odjel odnosa s gostima. Da bismo ostvarili visoke ciljeve kvalitete, morali smo razviti posebne kompetencije djelatnika te osim sezonskog posla ponuditi paket mjera razvoja i karijere u Valamaru. Upravo se zato ove godine u PEC odjelu, u suradnji s odjelom ljudskih resursa i Nevenom Tolanov, razvio zaseban sustav ocjenjivanja i način regrutiranja novih djelatnika da bi se pronašli odgovarajući zaposlenici. U suradnji sa Željkom Jurcanom, zamjenikom potpredsjednika za Operacije i njegovim timom, razvili smo nove procedure za novi premium koncept, edukaciju djelatnika, koja sada traje od 10 do 30 dana, na recepciji ili u objektu, na terenu kod partnera i druge PEC edukacije, od razvoj prodajnih, komunikacijskih vještina do rješavanja žalbi i kriznih situacija s gostima). Ove godine PEC dodatno otvara prvi punkt na otoku Rabu u hotelu Imperial. Uglavnom, izazova i novosti u PEC odjelu ne izostaje te željno iščekujemo prve rezultate.

Blaženka Vlaisavljević – Baloković, voditeljica održavanja okoliša, Krk Premium Camping Resort

U kampovima hortikultura igra jednu od važnijih uloga u objektu jer je kontakt gosta i okoliša neposredan. Kao voditeljici održavanja okoliša moji su zadatci planirati, organizirati, voditi i kontrolirati tim hortikulture koji se brine za njegu i održavanje flore, koja u našem objektu značajno utječe na kvalitetu. Priprema sezone podrazumijeva radove poput regeneracije bilja, čišćenje parcela od korova, rezanje i uređivanje živica te sanacija grana stabala koja mogu biti potencijalno opasne za gosta. U glavnom djelu sezone posao se bazira na održavanju urednosti parcela i živica, pometanje glavnih komunikacijskih pravaca, odvoz i selektiranje otpada te njegovanje hortikulturnih površina i travnjaka. Glavna je razlika između pripremnog dijela sezone i glavnog dijela u tome što se u pripremnom djelu flora regenerira nakon zimskog ciklusa, a u glavnom djelu sezone se održava.

Mario Sinožić, voditelj Maro kluba u Valamar Girandella Resortu

Po dolasku u predsezoni kada još nema toliko djece pripremamo prostore Maro kluba kako bi sve bilo spremno za dolazak prvih malih gostiju. Nove animatore upoznajemo s dnevnim i večernjim programima koje ćemo provoditi s djecom, te svi zajedno dajemo nove ideje za igre, programe i showove da nam sezona protekne što zabavnije i dinamičnije.

Martina Bulić, suradnica u rezervacijskom centru

Moj je tipičan radni dan veoma dinamičan. Osim individualnih rezervacija, ima i više dodatnih stavaka u opisu posla rezervacijskog centra kao što su transferi, partnerski upiti, upiti za modifikacije rezervacija, sve informacije vezane za sve naše objekte, pogodnosti ”Loyalty” programa i slično. Budući da našim gostima postajemo primarni kontakt za sve, trudimo se svaku situaciju riješiti što brže i bezbolnije te na zadovoljstvo gosta i nas samih. Trenutačno dobivamo zaista puno ulaznih mailova i poziva, ali stres ne prevladava jer je radna atmosfera na odličnoj razini. Radimo kao kolektiv, ima nas puno i radimo u prvom redu kao tim, a ne kao individualci, što nam iznimno olakšava posao. Također nam pravodobno asistiraju i pomažu naši voditelji timova i šefice odjela, koji nam uvelike olakšavaju rješavanje većih problema. Osobno volim rad s ljudima i timsko okruženje te bez obzira na količinu posla volim posao koji radim u predsezoni, punoj sezoni i posezoni.

Vedrana Bender, wellness-terapeut u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik

Na našem radnom mjestu za nadolazeću sezonu pripremamo se tako što cijeli spa tim svakodnevno uz vodstvo voditeljice održava dnevne treninge te na taj način obrađujemo raznovrsne teme i razmjenjujemo individualna iskustva. Htjela bih naglasiti da svake sezone imamo edukatore iz različitih kozmetičkih kuća koji nas obogaćuju svojim iskustvima i znanjem te savjetuju kako našim gostima pružiti nezaboravna sjećanja na naš spa.