Kao najpoželjniji poslodavac u turizmu, Valamar prepoznaje priliku pružanja iskustva mladim nezaposlenim ljudima

Kako bi se nezaposlenim osobama bez radnog iskustva u zanimanjima za koja su završili školovanje osigurao ulazak na tržište rada, Valamar je iskoristio mjeru stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

Mjera SOR poslodavcu je u sklopu jednogodišnjega mentoriranog programa omogućila sustavno obrazovanje i upoznavanje budućih radnika, a mladim je ljudima pružila priliku stjecanja profesionalnih znanja i postupnog ulaska u profesionalno radno okruženje.

Valamar Riviera je prepoznala kvalitetu programa i tijekom posljednje tri godine kroz program je prošlo gotovo 30 mladih ljudi, a danas u programu SOR-a imamo deset polaznika.

Valamar Riviera kao veliki poslodavac ističe se zapošljavanjem mladih SOR-ovaca u struci i zanimanjima za koja su se školovali i stručno osposobili pa je u proteklom periodu 21 polaznik SOR-a nakon odrađenog programa zaposlen i dalje razvija karijeru.

Mlade osobe prepoznaju vrijednost programa osposobljavanja, podršku stručnih mentora i način stjecanja iskustva koji ih na najbolji način priprema za svijet rada. Rezultat je interes velikog broja kandidata za sve naše natječaje, što nam osigurava kvalitetnu selekciju znatiželjnih, ambicioznih i posvećenih mladih osoba.

O uspješnosti programa i zadovoljstvu mjerom najbolje govore upravo naši SOR-ovci:

 

Marko Breščić

Marko Breščić

Marko se u rujnu 2015. godine pridružio timu ljudskih resursa u Poreču u sklopu Stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Marko dolazi iz Pazina, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, smjer menadžment te se preko obveznih i izbornih kolegija, ali i kroz program Erasmus u Poljskoj zainteresirao upravo za poslove i projekte u upravljanju ljudskim resursima.

SOR u Sektoru ljudskih resursa u Valamar Rivijeri prepoznao je kao idealnu priliku stjecanja novih profesionalnih znanja i iskustava u području upravljanju ljudskim resursima, a mi smo nakon odrađene godine dobili izvrsnog kolegu i predanog radnika.

„SOR mi je omogućio stjecanje iskustva u području koje me zanima i pružio mi priliku da se dokažem kao kompetentan radnik na kojeg se poslodavac može osloniti. Ubrzo nakon ulaska u program dobio sam priliku za rad na projektima, a moj osnovni zadatak bio je sudjelovanje u procesu ugovaranja stalnih sezonskih radnika, što nastavljam raditi i u ovoj godini. Preuzeo sam i dio poslova oglašavanja i podnošenja zahtjeva za nove SOR-ovce, a redovito sudjelujem i radim na različitim projektima te na taj način unapređujem profesionalna znanja i stječem dragocjeno iskustvo. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim svim kolegicama i kolegama u sektoru i u Poreču i u drugim destinacijama na ukazanoj prilici i pruženoj podršci od samog početka.“

Nina Bartolić

Nina Bartolić

Od prosinca 2015. Nina je u programu stručnog osposobljavanja na poslovima u odjelu direktnih marketinških kampanja.

Nina je karijeru u Valamaru započela još kao student u odjelu za CRM, a kada joj se nakon prošle sezone otvorila mogućnost ostanka u programu stručnog osposobljavanja, odmah je prihvatila pruženu priliku.

Tijekom dosadašnjeg rada Nina se konstantno stručno usavršava te je tako završila i tečaj za grafičkog dizajnera i program za stručnjaka za internetski marketing na otvorenom učilištu Algebra.

„Program SOR mi omogućuje stjecanje dragocjenoga profesionalnog iskustva i prakse, što mi je iznimno važno nakon završetka fakulteta, a ujedno sva nova stečena znanja mogu odmah primijeniti u svakodnevnom radu i na konkretnim zadatcima. Vjerujem da ću karijeru i dalje uspješno graditi u Valamar Rivijeri u kojoj imam priliku kontinuirano učiti od kolega, ali i preko različitih programa obrazovanja.“