Idealan obiteljski odmor u Valamaru nosi ime Maro Holiday. Osiguravajući pregršt zabavnih sadržaja za djecu, tinejdžere i njihove roditelje, Valamar omogućuje potpuni doživljaj obiteljskog odmora kroz programe s potpisom Maro, Super Maro i Teen.

Dnevni i večernji programi osmišljeni su za djecu, ali i za roditelje, na raspolaganju su im razne vrste bazena i obiteljske plaže, profesionalna usluga brige za djecu te dječji kutak i dječji jelovnik u restoranu s animatorima.

Od samog dolaska, mališani će zakoračiti u čarobni svijet i posebno osmišljen program zabave i učenja, novih iskustava i upoznavanja odredišta. Pažljivo dizajnirani objekti, s detaljima poput obiteljskog smještaja i kutka u restoranu namijenjenog mališanima, omogućit će roditeljima da uživaju u bezbrižnom odmoru dok djeca sudjeluju u sportskim i zabavnim programima primjerenim njihovoj dobi, uz maskotu Mara iz Maro Cluba.

Bazeni i plaže koje je odobrio Maro imaju siguran pristup, dubinu i fantastične vodene efekte, a pružaju pregršt zabave i bezbrižan užitak svakom članu obitelji, bez obzira na dob. U suvremeno opremljenim Super Maro igraonicama, veliki svijet mašte čeka male goste u dobi od 3 do 7 i od 7 do 12 godina. Za one još manje, Maro Baby Club pruža savršen kutak za igru, profesionalnu uslugu čuvanja i sve ostalo što je jednoj bebi potrebno. Tinejdžeri će pak uživati u druženju s vršnjacima u Teen Hangoutu gdje je roditeljima ulaz zabranjen, na sportskim i gaming turnirima ili beach partyjima.

Od pažljivo osmišljenih dječjih igrališta vrhunske kvalitete do Maro kina, kazališta i višenamjenskih sportskih terena, Maro obiteljski odmor jamči prvoklasne sadržaje prilagođene svakom članu obitelji.


Maro Club

 • Maro Club (3-7, 7-12) – unutarnja dječja igraonica s ponudom raznih aktivnosti i zabavnih programa pod budnim okom profesionalnog osoblja
 • Obiteljske igre i dodatni programi s roditeljima poput organiziranih izleta i tematskih dana najmanje 2 puta tjedno
 • Zabavni dječji programi svake večeri (Maro Disco, Obiteljske igre, Maro Party…)
 • Kino na otvorenom jednom tjedno (u razdoblju od 15. 6. do 1. 9.)
 • Obiteljski bazen i plaža (pješčana ili šljunčana)
 • Dječji kutak s posebnim jelovnikom u bife restoranu pod nadzorom profesionalnog osoblja
 • Dječja igrališta na otvorenom
 • Maro vrt za djecu s povremenim satovima vrtlarenja
 • Maro Club otvoren je najmanje 6 sati dnevno tijekom visoke sezone 15. 6. – 1. 9.

Super Maro Club

Maro postaje Super Maro s proširenim izborom aktivnosti i sadržaja u biranim objektima:

 • Maro Baby Club (0-3), otvoren najmanje 7 sati dnevno, posebno je opremljena prostorija i zona na otvorenom za opuštanje i druženja za roditelje s malom djecom
 • Maro Soft igraonica
 • Obiteljske igre i dodatni programi s roditeljima najmanje 3 puta tjedno
 • Profesionalni programi za djecu poput priredbi Magician Show, Dance Show i Cabaret Show jednom tjedno
 • Dječji bazen s vodenim atrakcijama i/ili splash igralištem
 • Obiteljski fitness na otvorenom
 • Kino na otvorenom jednom tjedno (u razdoblju od 15. 6. do 1. 9.)
 • Kino i kazalište
 • Obiteljske igre
 • Usluga čuvanja djece (uz nadoplatu)
 • Škola plivanja (uz nadoplatu)
 • Super Maro Club otvoren je najmanje 7 sati dnevno (8 sati dnevno u visokoj sezoni 15. 6. – 1. 9.)

Teen

 • Unutarnja zona za druženje
 • Teen zona za druženje i igranje igrica
 • Sportske aktivnosti za tinejdžere
 • Dodatni programi s roditeljima: karting, paintball (uz nadoplatu)
 • Večernje aktivnosti za tinejdžere: Beach Party, Disco Time, multimedijski i sportski turniri, kino veče

 

NOVITETI U MARO SVIJETU ODUŠEVLJAVAJU ZAHVALJUJUĆI PREDANOM RADU NAŠIH KOLEGA

Animacija

Super Maro koncept je nastao kao plod  suradnje odjela operacija, divizije prodaje i marketinga te istraživanja tržišta i potreba suvremenog gosta koji putuje sa djecom, a destinaciju bira prvenstveno prema sadržajima koji će djetetov odmor učiniti nezaboravnim te će se zbog toga ponovo vraćati u naše objekte.

Maro sadržaji u našim objektima se svake godine nadopunjavaju novim programima i aktivnostima kako bismo bili u korak sa novim trendovima. Novi se programi kreiraju od strane samog odjela animacije koji osim mene čini i kolegica Ksenija Ezgeta, te u suradnji sa našim voditeljima animacijskih timova i voditeljima Maro clubova iz objekata.  Uz kreativan rad potrebna je naravno i stručna izobrazba, te bih istaknula da smo u suradnji sa učilištem Magistra iz Zagreba ove godine školovali prvu generaciju certificiranih dadilja koje su radile u našim klubovima“, ističe voditeljica odjela animacije Jadranka Križmanić

Novootvoreni Super Maro Club u Istra Premium Camping Resortu

Smještaj, usluge i sadržaji u Istra Premium Camping Resortu u potpunosti su prilagođeni obiteljima s djecom različitih dobnih skupina: od obilja zabave u Maro klubovima i zoni za tinejdžere „Teen Hangout, sportskim terenima, preko dječjih igrališta do velikog kompleksa vanjskih bazena s vodenim efektima i toboganima.

Dječji su sadržaji namijenjeni djeci od 0 do 17 godina te je za svaku dobnu skupinu razvijen poseban klub prilagođen uzrastu. Tu je tako Baby Maro: 0-3 godine, Mini Maro: 3- 7 godina, Maxi Maro: 7 – 12 godina te Teen hangout za mlade od 13 do 17 godina.

U sklopu kampa gostima je svakodnevno na raspolaganju softplay igraonica za najmanje, multimedia lounge kao zabavna zona s video igricama, konzolama Xbox, PS, nintendo, fun 4 four i zona sa old school igrama poput stolnog nogometa, stolnog tenisa, pikada i sl kako bi svaki trenutak njihovog odmora bio ispunjen zabavom i novim iskustvima.

Posebnost Istra Preium Camping resorta je i u tome što ima veliki Indoor theatre u kojem djeca tijekom dana mogu isprobati interaktivnu igru vg play  , te navečer za gledanje filmova kao kino dvoranu, za dječje večernje programe poput mađioničara, klauna i raznih profesionalnih predstava i naravno svima poznatog Maro disca.


NOVITETI U 2019. GODINI:

Histri Island Edutainment Park 

Ove je godine  po prvi puta započeo sa radom tematski park – HISTRI ISLAND EDUTAINMENT PARK- sa aktivnostima za djecu od 7 – 12 godina.

U sklopu ovog zabavno edukativnog programa programa djeca su svakodnevno kroz razne aktivnosti mogla na zabavan način naučiti puno o povijesti. Pod budnim okom animatora djeca su tako imala priliku vratiti se u daleku prošlost, točnije u brončano doba iz kojeg su i arheološka nalazišta na samom otočiću. U današnje doba tehnike i multimedije, ovim kreativno osmišljen programom djecu se „vratilo“ u prirodu te su imala priliku vidjeti kako se u prošlosti izrađivalo oruđe, keramika i razni ukrasi, kako se lovilo lukom i strijelom, kako je bio organiziran život različitim plemenima te kako je svaki član zajednice svojim radom doprinosio funkcioniranju samog plemena.

Imagination Playground

Od ovosezonskih inovacija svakako treba istaknuti i prvu igraonicu Imagination playground – plavi svijet – koja je uređena u sklopu Maro cluba Valamar Collection Isabella Island Resorta.  Plavi svijet je maštovita soba, gdje  mali gosti uče kroz igru.

Veliki plavi blokovi Imagination Playground-a oduševili su kako mališane tako i njihove roditelje. Kroz igru su djeca na zabavan način i učila, a istovremeno je na  jednostavan i siguran način je potaknuta njihova kreativnost, samopouzdanje i razvoj motoričkih vještina.

Maro slikovnica i bojanka

Odjel marketinga stoji iza nekoliko velikih Maro projekata koji su se uspješno realizirali u ovoj godini.

„Doprijeti do srca mališana u današnjem svijetu silnih podražaja i manje ili više uspješnih dječjih proizvoda i sadržaja, nije nimalo lak zadatak. Potaknuti dječju radoznalosti i u njihov život uvesti razigranog račića Mara, kao glavnog junaka nove slikovnice, bojanke i kazališne predstave, zahtijevalo je puno mašte i kreativnosti ali i odgovornosti koju rad s djecom podrazumijeva. Velika pomoć u cijelom procesu je i majčinsko iskustvo zbog kojeg sam bila u izvrsnoj poziciji testirati nove ideje, koje je moj sin s oduševljenjem pratio“, izjavila je Tihana Milas, specijalist marketinga u Valamaru.

Veselje na licima mališana je izazvala nova Maro bojanka i slikovnica koja djeci nudi sadržaj koji će ih prvenstveno zabaviti, opustiti i uz koji će se igrati

Maro bojanka “Maro – moja ljetna pustolovina”

U 16 sadržajnih jedinica djecu se provodi kroz jedan tipični ljetni dan u nekom od Valamarovih objekata i iz perspektive onog što djeca vole i žele raditi kad su na odmoru i onog što njih uzbuđuje i veseli. Uz glavni tekst koji objašnjava situaciju, ponuđen je i prilagođeni ilustrirani radni zadatak za rješavanje ili bojanje. Djeca koja nisu čitači, mogu rješavati zadatke i bez čitanja teksta „priče“.

Koncept bojanke je zamišljen kao zabavni s obzirom na to da uz odrasle i djeca tijekom godine vrlo aktivno provode svoje vrijeme, imaju popunjene rasporede raznim edukativnim aktivnostima te je i njima potreban „odmak“ od svakodnevnice, a za to je najbolji period ljetnog odmora u kojemu se mogu i trebaju bezbrižno igrati. Bojanka je iz toga razloga prvenstveno tu da pruži opuštajuću zabavu djecu. Međutim, zbog radnih zadataka materijal je sam po sebi edukativan jer njihovo rješavanje i bojanje uključuje razne motoričke, kognitivne, logičke, kreativne i druge vještine.

Sadržaj bojanke usklađen je s temama Maro slikovnice koja priča o igri, prijateljstvu i zajedništvu.

Maro slikovnica “Kako je Maro pronašao novu obitelj”

Račić Maro poziva te da pročitaš ovu priču i saznaš kako je izgubio, pa ponovno pronašao svoju obitelj. Njegova priča nije baš dobro počela jer su njegovi mama, tata, braća i sestre nestali, a on je ostao sam. Odlučio ih je potražiti i pritom je imao jako puno sreće. Naime, sreo je Riju, Roka, Nenu i Luciju, koji su mu pomogli u potrazi. Putem su postali najbolji prijatelji, jako složni, bliski i presretni što su jedni druge našli, pa su odlučili postati nova obitelj!

Maro slikovnica svojim sadržajem djeci ukazuje na važne životne vrijednosti .Djeca čitajući slikovnicu nailaze na važne životne pouke i dolaze do zaključaka kako je u životu važno težiti  poštovanju, uvažavanju i zajedništvu. Potiče ih na vizualizaciju pozitivnog, težnji da nikad ne smiju odustati i da u životu treba cijeniti obitelj i prijatelje.

Maro bojanka i slikovnica je realizirana u partnerstvu s izdavačkom kućom Evenio iz Varaždina koja se bavi online, digitalnim i tiskanim izdavaštvom za djecu.

„Prije svega želimo istaknuti da je Valamar klijent kakvog smo dugo čekali. Nakon više desetaka slikovnica, bojanki i materijala za djecu koje smo producirali za sebe i druge, bili smo presretni da smo dobili priliku raditi s jednom od najvećih tvrtki u Hrvatskoj. No unatoč veličini i važnosti klijenta, suradnja s Tihanom Milas bila je ugodna, konstruktivna, otvorena i iskrena a to je važno kad se radi nešto kreativno i za djecu. Drago nam je da su naše sugestije bile uvažene, a nadamo se da smo i mi pogodili sve želje i potrebe Valamara.
Nadamo se da su djeca i animatori zadovoljni i da su materijali stvarno korisni i zanimljivi, jednako poučni koliko i zabavni. A nama je ostao taj ugodni osjećaj jer znamo da na tisuće djece čita slikovnice i igra se s bojankom u čijem stvaranju smo i mi sudjelovali“, rekla je direktorica izdavačke kuće Evenio Jelena Kovačić.

Maro predstava

Projekt Maro predstave nastao je u suradnji s umjetničkom organizacijom Teatar Naranča iz Pule, s čijim članovima je tim iz marketinga vrijedno radio na produkciji dječje kazališne predstave i to u svim fazama razvoja, od razrade scenarija, dramatizacije i kostimografije, do postavljana predstave na scenu. Rezultat ove suradnje je 30 minuta kvalitetnog kazališnog sadržaja koji je od lipnja ove godine uvršten u programe Super Maro klubova te se kroz čitavu sezonu prikazivao u dvije destinacije- Poreč (Istra Premium Camping Resort, Valamar Collection Isabella Island Resort, Lanterna Premium Camping Resort, Valamar Pinia Hotel) i Rabac (Valamar Collection Girandella Resort).

Pustolovine račića Mara pretočene u radnju ove neverbalne predstave mališanima konačno daju odgovor na pitanje kako su se likovi upoznali i kako su postali tako složna družina. Izostanak govora nipošto ne umanjuje uživanje u predstavi koja je kompletno podložena glazbom i glazbenim akcentima, igrom pantomime, dramatičnim zapletom i jako sretnim krajem. Suradnja ovog tipa sjajan je primjer uključivanja lokalnih kreativaca i umjetničkih organizacija u naše projekte, na što smo osobito ponosni.

Iz Teatra Naranča ističu kako je rad na predstavi „Marova nova obitelj“  bio veliki izazov i jedno novo iskustvo za sve  od samoga početka jer je ciljana publika zahtijevala nešto drugačiji pristup: trebalo je pronaći scenski jezik koji komunicira na svim jezicima i koji će biti jednako prepoznatljiv najmlađim gostima iz različitih krajeva Europe i svijeta, a to automatski znači i iz različitih kultura. Logično se u takvoj situaciji nametnulo postaviti naglasak cijele priče na neverbalnu komunikaciju uz minimalno korištenje govora kao sredstva izražavanja volje, želja i osjećanja pojedinih likova. A u sve to trebalo je uklopiti vizualno djeci dobro poznate likove na jedan novi, njima prihvatljiv način, koji na sceni ostavlja dovoljno prostora glumcima da prvenstveno svojim tijelom i pokretom ostvare karaktere i likove u toj priči. Rezultat svega toga je upravo takva predstava koja je i u praksi pokazala da komunicira s djecom svih nacionalnosti i kultura, ali koja je vrlo često nasmijala i komunicirala i s prisutnim roditeljima.

 „Ono što me posebno veseli je činjenica da se nakon svake predstave oko svakog lika stvorila grupa djece koja se upravo s tim likom željela fotografirati jer je svako dijete pronašlo nekoga iz priče s kime se najviše može poistovjetiti i koji je njemu najdraži i najsimpatičniji. Također, predstava  komunicira u svim prostornim uvjetima igranja, što je bilo izuzetno važno postići obzirom na velik broj lokacija i različitih scena za izvođenje. Smatramo velikim priznanjem što je tvrtka Valamar Riviera odabrala upravo Teatar Naranča za jedan ovakav projekt jer to dokazuje da naših uspješno produciranih 60 predstava u 8 godina postojanja i gotovo 1000 izvedbi nisu prošle nezapažene i da se kvalitetnim radom otvaraju nova vrata suradnje.Ovaj vrlo inovativan projekt u turističkoj ponudi naše države i gostima nudi nešto drugačije od uobičajenih sadržaja, a isto tako smatramo važnim da je takav projekt realiziran u suradnji s profesionalcima jer to pokazuje važnost koju tvrtka Valamar Riviera pridaje svojim gostima i nudi provjeren i kvalitetan sadržaj“, izjavio je glumac i redatelj predstave Majkl Mikolić.