Valamar +3 je program cjelogodišnjeg rada i primanja za stalne sezonce u Valamaru, kojim se nudi niz dodatnih pogodnosti za zaposlenike na sezonskim poslovima pa im se uvjeti maksimalno ujednačuju sa zaposlenicima u stalnom radnom odnosu.

Što točno znači da se uvjeti rada maksimalno ujednačuju s uvjetima stalnih zaposlenika?

Program Valamar +3 jamči zaposlenje najmanje devet mjeseci svake od naredne tri godine, što znači stabilna primanja tijekom cijele godine. Tijekom trogodišnjega razdoblja ugovora stalni sezonac ima status zaposlenog radnika i produženo mirovinsko i zdravstveno osiguranje, ali i prednost pri zapošljavanju u stalni radni odnos u Valamaru. U okviru zaštite zdravlja zaposlenika osigurani su i besplatni preventivni sistematski pregledi.

Osim mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, ima li sezonac u programu Valamar +3 još neke pogodnosti?

Stalni sezonci mogu uspješno riješiti kreditne i ostale financijske potrebe u bankama koje su naši partneri.

Ima li V+3 sezonac pravo na novčanu pomoć i kad ne radi?

Uz jamstvo zaposlenja devet mjeseci godišnje tijekom trogodišnjeg razdoblja, sezoncima u programu Valamar +3 zajamčena je i novčana pomoć u razdoblju u kojemu eventualno ne rade. Ona iznosi do 3961 kn, uz mogućnost ostvarivanja dodatnih prihoda posebnim angažmanom u Valamaru.

Mogu li V+3 sezonci sudjelovati u programima nagrađivanja?

Svaki zaposlenik u programu Valamar +3 može sudjelovati u nekom od 18 programa nagrađivanja.

Koja je razlika između „stalnog sezonca“ i „Valamar +3 sezonca“?

Stalni sezonci u Valamaru imaju jamstvo šest mjeseci rada u godini, a u programu Valamar +3 sezoncima se jamči zaposlenje čak devet mjeseci godišnje naredne tri godine. Stalnim je sezoncima posao osiguran jednu sezonu, a u programu V+3 tri sezone. Osim toga, V+3 sezonci imaju mirovinsko osiguranje produženo do tri mjeseca i novčanu pomoć u iznosu od 60 posto jedne prosječne bruto plaće u posljednja tri mjeseca rada, u maksimalnom iznosu do 3961 kn. Stalni sezonci pak prva tri mjeseca primaju 60 posto posljednje tri prosječne bruto plaće, a naredna tri mjeseca polovicu tog iznosa.

ISKUSTVA NAŠIH ZAPOSLENIKA

Iva Milevoj, recepcionarka u kampu Tunarica Sunny Camping, Rabac

Iva je karijeru u Valamaru započela 2014. godine kao sezonac na radnome mjestu pomoćnog recepcionara. Godine 2015. zapošljava se na mjestu recepcionara i 2017. godine ulazi u program stalnog sezonca, a od ove godine zaposlena je na neodređeno vrijeme. Za program stalnog sezonca Iva ima samo riječi hvale, a i za tijek razvoja svoje karijere: „Trenutačno radim kao recepcionarka, a nakon tri godine rada kao stalni sezonac početkom lipnja ove godine zaposlena sam na neodređeno vrijeme. Za program stalnog sezonca odlučila sam se tražeći određenu sigurnost, odnosno htjela sam znati da sljedeće sezone neću morati tražiti drugi posao, nego ću se moći vratiti i raditi ono što zaista volim. Status stalnog sezonca mi je omogućio ranije zaposlenje, dulji rad i, što je najvažnije, mogućnost zaposlenja na neodređeno vrijeme. Posao u Valamaru mi je pružio mogućnost usavršavanja i razvoja karijere pa sam od ove godine već uključena u Valamar akademiju za hotelske voditelje. Budući da sam iznimno ambiciozna i uvijek spremna na korak više, sve sam prihvatila s velikim zadovoljstvom i entuzijazmom. Svima koji tek počinju raditi u Valamaru preporučila bih da se ne boje pokazati ono što znaju jer kompanija puno ulaže u vaš osobni rast i razvoj i vaše kvalitete će biti prepoznate, a samim su tim i mogućnosti napredovanja veće.“

 

Franko Crnčić, šef recepcije u kampu Škrila Sunny Camping, Krk

Franko je stalni sezonac u Valamaru od 2015. godine i od ožujka ove godine zaposlen je na neodređeno vrijeme kao šef recepcije, a završio je i Valamar akademiju za hotelske voditelje. O iskustvu rada u Valamaru od sezonca do stalnog zaposlenika ističe:

Od rujna prošle godine zaposlen sam kao šef recepcije u kampu Škrila. Odlučio sam se za program stalnog sezonca jer nudi određenu financijsku sigurnost. Moji nadređeni, koji izrazito cijene moj trud i rad, željeli su da se vratim i narednih godina. Mogu reći da sam dosta brzo napredovao od početnih noćnih smjena do šefa recepcije – u samo pet sezona. Prošle godine otvorila mi se mogućnost zaposlenja na mjestu šefa recepcije, čak i prije nego što sam završio Valamar akademiju. Veliko hvala svim mojim nadređenima za pruženu šansu: u početku direktoru Josipu Joziću, a potom i direktorici Zrinki Lubenjak Ribarić, direktoru regije za kampove Zoranu Morožinu i direktoru destinacije Mili Pavlici. I posebno hvala mojoj mentorici i bivšoj šefici recepcije u Škrili Vlatki Morožin, koja me praktički naučila svemu o poslu i uvijek podržavala. Oduvijek sam je smatrao primarno prijateljicom, a tek onda šeficom. Svim novim sezoncima u Valamaru poručio bih da samo hrabro idu naprijed jer uz puno truda, želje i malo strpljenja mogu dogurati zaista daleko.“