I ove smo godine bili domaćinima prakse Project Week studenata švicarskoga koledža SSAT (Scuola superiore alberghiera e del turismo) iz Bellinzone.

Studenti su tijekom studentske prakse boravili u porečkom hotelu Valamar Club Tamaris, a ovo je treći put da su za destinaciju svoje internacionalne prakse izabrali Valamar i Istru.

Tijekom prakse više od 70 studenata SSAT-a moglo se upoznati sa sadržajima i poslovima u hotelu pod mentorstvom Valamarovih voditelja i direktora. Osim što su mogli učiti o hotelskom poslovanju od naših zaposlenika, studenti su u skupinama radili na problemskim zadatcima iz područja turizma i hotelijerstva te su prijedloge rješenja prezentirali predstavnicima i mentorima iz Valamara i Turističke zajednice Grada Poreča.

„Uvijek je poseban užitak raditi s mladim ljudima. Ponosni smo na to što smo mogli predstaviti Valamar i otvoriti vrata u turističku djelatnost studentima koji se i sami obrazuju za karijeru u turizmu. Njihov angažman i kreativnost u rješavanju problemskih zadataka koje smo postavili pred njih zaista su na visokoj razini“, izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica Sektora kvalitete u Valamar Rivieri i mentorica na Project Weeku.

Cilj je Project Weeka pripremiti studente za tržište rada i poslovne izazove s kojima će se susretati pri ulasku u radni svijet. Ovim konceptom prakse kod studenata se razvija kreativnost, dok istovremeno razvijaju osjećaj za suradnju, timski rad i zajedništvo“, istaknuo je Matteo Terrani, profesor švicarskoga koledža SSAT i koordinator projekta.