Ove je jeseni porečki hotel Valamar Diamant uveo certifikat Healthy meal standard te postao prvi hotel s čak pet certificiranih standarda. Tim se certifikatom cilja privući goste sa specifičnim prehrambenim potrebama, navikama i željama, a posebice sportaše koji taj naš hotel često odabiru za pripreme. Osim educiranog osoblja, certifikat Healthy meal standard nudi obroke pripremljene prema normama koje propisuju direktive Europske unije, a mi smo se odlučili za certifikate za osobe s intolerancijom na gluten, za vegane, vegetarijance, sportaše te osobe koje žele reducirati i uravnotežiti svoju tjelesnu masu. Prema ovom standardu sva hrana u ponudi istodobno mora sadržavati i navedene hranjive vrijednosti, što uključuje energetsku vrijednost, masti, ugljikohidrate, bjelančevine i informacije o alergenima, a našim gostima uvelike jamči zdrave i hranjive obroke.

„S velikim zadovoljstvom prvi put u Hrvatskoj uvodimo i certificiramo prehrambeni standard koji je posebno značajan za poslovanje u turizmu. Valamar Riviera svojim gostima pruža vrhunsku kvalitetu usluge stalno prateći trendove i razvijajući raznovrsnu ponudu prilagođenu ciljnim skupinama. Tako smo i Healthy meal standard prepoznali kao model informiranja gostiju i jamčenja kvalitete jela s višestrukim prednostima koji će pružiti dodanu vrijednost našoj ponudi usmjerenoj gostima sa specifičnim prehrambenim potrebama, ali i svim ostalim gostima kojima je cilj podizanje kvalitete života općenito“, izjavio je Oliver Brajković, voditelj odjela revizije i standardizacije Valamar Rivijere.

O certifikatu

Healthy meal standard (HMS) prva je u svijetu osmislila magistra nutricionizma Diana Gluhak, a riječ je o projektu koji omogućuje izravno obraćanje prema desetak skupina gostiju s posebnim prehrambenim potrebama, od kojih svaka samo na europskoj razini broji po stotinjak milijuna članova.

Budući da osoba s posebnim prehrambenim potrebama ima sve više, točnije da u Europi ima više osoba koje imaju posebne prehrambene potrebe od onih koji nemaju, potrebno je prilagoditi pogled tržištu i primijeniti Healthy meal standard koji će osigurati sigurnost svakoga gosta i kvalitetu za svaki objekt koji poslužuje. Upravo je stoga Valamar prepoznao iznimno velike mogućnosti sigurne i kvalitetne certificirane ponude prehrane uz pomoć Healthy meal standarda te time način postao prvi hotel s čak pet certificiranih standarda, što nas posebno veseli“, naglasila je direktorica Healthy meal standarda Diana Gluhak.

Takva jedinstvena ponuda na tržištu u području zdrave gastronomije postaje tržišna prednost nad konkurencijom koja generira interes novih gostiju te zadržavanje postojećih, ali i snažno utječe na produljivanje sezone otvaranjem novih ponuda u području prehrane, zdravlja i tjelesne aktivnosti.