Rab ovog ljeta postaje velika filmska pozornica. Od 23. do 27. kolovoza održat će se 1. RAFF – Rab Film Festival – festival istraživačkog filma. U fokusu ove nove festivalske priče bit će intrigantni naslovi koji u sebi nose elemente istraživanja aktualnih globalnih i lokalnih problema i fenomena.

Rab Film Festival donosi i atraktivan glazbeni program RAFF BEAT. Tijekom pet festivalskih dana na pozornicama na otvorenom nastupit će Urban & 4, Zdenka Kovačiček, Nipplepeople, Elemental i Detour.  Festival će biti zatvoren atraktivnim programom RAFF SEAPLEX “Kaich”, tijekom kojeg će se film i koncert podno gradskih zidina moći pratiti s barke ili kaića. Počast lokalnoj eno i gastro tradiciji bit će odana programom RAFF GASTRO u sklopu kojeg će rapski OPG-ovi i mali proizvođači nuditi lokalne specijalitete.

Program je nastao u partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom čiji će pobjednički film biti prikazan na zatvaranju RAFF-a, dok je Al Jazeera Balkans Doc Film Festival broadcast partner RAFF-a. Generalni sponzor festivala koji na otok donosi novi zabavni sadržaj je Valamar Riviera.