Valamar je u suradnji s Gradom Labinom i Turističkom zajednicom Labin – Rabac i tvrtkom MPG, organizatorom festivala, i ove godine u Rabac doveo najbolje sadržaje za sve ukuse i sve generacije te ga pretvorio u omiljenu destinaciju svim ljubiteljima glazbe, kazališta i drugih zabavno-obrazovnih programa.

Izvrsnim nastupom ženskog kvarteta The Frajle završilo je drugo izdanje ljetnog festivala Rabac Open Air. U čestoj interakciji s publikom i uz puno smijeha popularne novosadske glazbenice održale su 24. kolovoza u The Beat Beach Clubu još jedan u nizu svojih nezaboravnih nastupa. Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča donijele su u Rabac veliku količinu pozitivne energije i publici predstavile jedinstveni spoj čardaša, šansone, popa i rocka i vlastitih skladbi. Upravo ih zbog toga publika diljem regije obožava. Bilo je to najbolje moguće zatvaranje festivala života. Publika, u kojoj je bilo mnoštvo domaćih posjetitelja, ali i znatiželjnih stranaca, bila je vesela, rasplesana i raspjevana tijekom cijelog nastupa. The Frajle su bile pravi šećer na kraju ljetnog festivala.

Tijekom proteklih dvaju mjeseci Rabac je bio omiljena destinacija svim ljubiteljima glazbe, kazališta i ostalih zabavno-obrazovnih programa. Turisti i lokalno stanovništvo i ovaj su put bili oduševljeni. Mnoštvo koncerata, kostimiranih zabavljača, puno glazbe i smijeha i izvrsni filmovi pod zvijezdama obilježili su ljeto u Rapcu.

Program ovogodišnjeg festivala otvorio je 16. lipnja tradicionalni Ljetni karneval u organizaciji Domoće folšarije i uz potporu TZ Labin – Rabac. Glazbeni program festivala započeo je 6. srpnja koncertom kultnoga hrvatskog rock-benda Psihomodo pop i nastavio se nastupima najboljih tribute bendova u sklopu Sundance Tribute Festivala i koncertima uličnih svirača na nekoliko lokacija u gradu u sklopu programa Street Music. Naime, program Rabac Open Aira bio je podijeljen u četiri kategorije i odvijao se na više lokacija tijekom lipnja, srpnja i kolovoza. S ciljem dodatnog obogaćivanja sadržaja i ove je godine nastavljena odlična suradnja s programskim partnerima, organizatorima festivala Labin Art Republika. Zanimljiva događanja u obližnjem Labinu dodatno su upotpunila program Special Events i povezala Labin i Rabac raznovrsnim sadržajima poput festivala dokumentarnog filma Shpeena Dox, noćnoga razgleda staroga grada Labina utorkom te prekrasnoga događanja na Špini, festivala Labin Jazz.

Ponedjeljkom, srijedom i petkom posjetitelji su u parku ispod hotela Valamar Sanfior uživali u besplatnim projekcijama obiteljskih i animiranih filmova Open Air Cinema u sklopu programa Cinema and Theatre, a subota je bila rezervirana za Istra Inspirit, popularnu scensko-edukativnu atrakciju. Utorak je bio dan za Circus in the City unutar programa Street Performance, dok je najmlađima i ove godine nedjelja bila omiljeni dan rezerviran za interaktivni program Bal princeza. Svi su programi festivala i ove godine okupili velik broj zadovoljnih posjetitelja, a sad nastupa pauza do sljedeće godine. Vidimo se!