Krajem veljače u našem hotelu Valamar Diamant održana je radionica na temu društveno odgovornog poslovanja i nefinancijskog izvještavanja koje je od prošle godine postalo i zakonska obveza velikih kompanija.

. Pod stručnim vodstvom Mirjane Matešić, ravnateljice Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoja (HR PSOR), kolege iz Valamara imali su priliku saznati više o održivosti, normama i regulativama koje se primjenjuju u nefinancijskom izvještavanju, 17 globalnih ciljeva održivog razvoja, načinima i metodologijama izvještavanja kao i ostalim relevantnim pitanjima vezanima uz kvalitetno i propisno nefinancijsko izvještavanje.

“Trening o izvještavanju u Valamaru još je jednom pokazao da Valamar ima odličan i dobro uigran tim koji je s velikim interesom pratio novu strukturu GRI Standarda i promjene koje je donio. Rasprava koja je pri tome vođena doprinijela je da svi u prostoriji bolje razumijemo materijalizaciju ključnih nefinancijskih tema i mogućnosti njihovog boljeg upravljanja u kontekstu turističkog sustava. Suradnja s Valamarovim stručnjacima bila je zanimljiva i edukativna i s veseljem očekujem novi izvještaj o nefinancijskim utjecajima za koji vjerujem da će u sebe ugraditi sve nove elemente o kojima smo raspravljali na treningu”, kazala je Mirjana Matešić.

Društvena odgovornost i održivost temelj su svih Valamarovih strateških inicijativa, a Valamar kroz svoja integrirana godišnja izvješća predstavlja javnosti sve relevantne aspekte poslovanja kompanije važne za ovakav oblik nefinancijskog izvještavanja.