Krajem srpnja održana je 4. Sjednica Radničkog vijeća u Poreču na kojoj je, između ostaloga, kolegica Nevena Tolanov iz sektora Ljudskih potencijala članovima vijeća predstavila razvojne projekte u našoj kompaniji, s naglaskom na projekte Valamar +3 i Korporativne klime i kulture, koji je realiziran kao i prošle godine uz određena unapređenja. Nakon predstavljanja Radničkom vijeću, projekte će kolege iz Ljudskih potencija i dalje predstavljati svim zaposlenicima. Članovi Radničkog vijeća zadovoljni su prezentiranim materijalima kolegica iz Ljudskih potencijala, posebno pohvaljuju projekt Valamar +3 i vesele se budućem zajedničkom radu i projektima za dobrobit naših zaposlenika.

U nastavku donosimo odgovor na pitanje kolega iz Održavanja i hortikulure u destinaciji Poreč.

PITANJE:  Naši su strojevi sredstva za rad, a oni su sve stariji te su sve češće na popravcima, a njihova je ispravnost važna za sigurnost radnika. Vidljiva su velika ulaganja u objekte, što i pohvaljujemo, no mislimo da je potrebno ulagati i u strojeve da bi naš rad bio što sigurniji i kvalitetniji, ali i manje opasan.

Sigurnost djelatnika, koji se u radu koriste strojevima s povećanom opasnosti, nam je najbitnija te su stoga svi radnici osposobljeni za rad i rukovanje pojedinim strojevima. Značajna se sredstva svake godine ulažu u redovito servisiranje i održavanje radnih strojeva, a svake se godine zbog kvarova i dotrajalosti dio strojeva prestaje upotrebljavati i zamjenjuje novima. Samo je u protekloj godini za nabavku novih te zamjenu postojećih strojeva i opreme utrošeno više od 700.000 kuna. U potpunosti smo svjesni trenutačne situacije na terenu te je razrađen detaljan plan potreba za nabavkom novih strojeva u hortikulturi. Cilj nam je u trogodišnjem razdoblju zamijeniti većinu radnih strojeva kojima se trenutačno koriste djelatnici odjela održavanja okoliša.