David Parencan završio je srednju školu Antuna Štifanića u Poreču, smjer kuhar, a karijeru je započeo radeći u privatnim restoranima riblje i tradicionalne kuhinje. Deset godina stjecao je bogato iskustvo uvijek prateći moderne trendove u kulinarstvu, a 2011. godine zapošljava se u hotelu Valamar Riviera kao voditelj smjene u kuhinji.

Nakon godinu dana Davidu se pružila prilika za rad na mjestu šefa kuhinje. „To mi je bio prvi dodir s radnim mjestom šefa kuhinje, a time i iznimno velika čast! Iznimno sam veliku potporu dobio od kolege Damira Muranovića (F&B) i direktora hotela Denisa Prevolšeka“, prisjeća se David. Tijekom tri godine magao sudjelovati u organizaciji različitih prigoda poput vjenčanja, kongresa, otvorenja, popularnog Valamar Jazz festivala i slično.

„S timom F&B-a napravili smo iskorak u restoranu Spinnaker jer smo podigli razinu kvalitete usavršavanjem prezentacije, počinjemo se koristiti modernim tehnikama kuhanja, a usudio bih se reći i da smo stali uz rame vodećim konkurentskim restoranima u Istri i stoga mi je uvijek drago vidjeti kako restoran Spinnaker i dalje raste iz dana u dan“, objašnjava David.

U međuvremenu je dobio i priliku za doškolovanje u Opatiji, a 2015. postaje izvršni šef kuhinje u Valamar Isabella Island Resortu s velikom odgovornosti vođenja čak pet kuhinja. „Bila je velika čast preuzeti tako veliku odgovornost i dobiti povjerenje moje tadašnje direktorice Lee Sošić“, dodaje David. Naredne dvije godine bile su za Davida vrlo izazovne – od umijeća slaganja jelovnika, treninga osoblja, planiranja događaja, VIP BBQ-a, odrađivanja zahtjevne implementacije V level usluge u zoni 5* i još mnogo toga…

Ove godine David preuzima poziciju voditelja hrane i pića pod mentorstvom Ankice Barulin, koja mu je posljednjih godinu dana vrijedno prenosila sva svoja iskustva i znanja na području F&B-a i tako Davida još kvalitetnije pripremila za sve izazove novoga radnog mjesta.

Čestitke Davidu!