Programom se podupiru kulturne, gastronomske, edukativne i zabavne manifestacije, projekti i inicijative koji unapređuju atraktivnost i konkurentnost destinacije, pridonose produljenju turističke sezone te njeguju kulturni identitet i vrijednosti lokalne zajednice. Osim što partnerski podržavamo destinacijske projekte, naša je kompanija i samostalni nositelj projekata u kojima podjednako uživaju brojni gosti i lokalno stanovništvo. U 2017. godini nastavljena je organizacija i podrška nizu manifestacija u svim destinacijama, poput već tradicionalne Labinske Republike, karnevala u Labinu, Oktoberfesta by Valamar, Tunalicious Street Food Festivala, Valamar Terra Magica i Valamar Traila u Rapcu, Poreč Majora, 4 Islands u Baški, Dubrovačkih ljetnih igara, Dubrovačkoga simfonijskog orkestra te brojnih drugih događanja.

Ove se godine posebno ističu tri velika ljetna festivala koja su značajno obogatila turističku ponudu u Dubrovniku, Poreču i Rapcu: prvo Ljeto u Valamaru na Babinu kuku, drugo izdanje festivala Poreč Open Air te prvo izdanje festivala Rabac Open Air. Osim iznimno bogatog programa, za sva je tri festivala karakteristična njihova dugotrajnost (od lipnja do rujna) te duboka povezanost i partnerstvo s lokalnom zajednicom. Programi festivala revitalizirali su gradske jezgre, parkove i trgove destinacija, a svojim bogatstvom sadržaja za sve uzraste oduševili mnogobrojne goste i građane.

 

Poreč Open Air

Poreč Open Air popularnost duguje raznolikom programu prilagođenom za sve uzraste, ali i jedinstvenoj festivalskoj atmosferi koja vlada Porečom tijekom cijeloga ljeta, a za koju su zaslužni brojni izvođači i dobro raspoložena brojna publika.

Drugo izdanje festivala Poreč Open Air u brojkama:

 • 59 dana trajanja
 • više od 60 tisuća posjetitelja
 • 14 raznolikih zabavnih programa
 • 16 porečkih lokacija
 • 130 izvođača
 • ukupno 119 događanja
 • ukupno 135 sati glazbe raznih žanrova.

Rastući odaziv i pozitivne reakcije publike na festival potvrda su da je Poreč Open Air idealna platforma koja destinaciji donosi nove sadržaje tijekom cijeloga ljeta i podiže atraktivnost destinacije. U pripremi su nova iznenađenja za treće izdanje Poreč Open Aira, koje će i sljedećeg ljeta ulice Poreča obilježiti glazbom, smijehom i vrhunskom zabavom.

Organizatori: Valamar Riviera i tvrtka MPG.

Potpora: Grad Poreč, Turistička zajednica grada Poreča, Hrvatska turistička zajednica i TZ Istarske županije te brojni sponzori.

Programski partneri: Pučko otvoreno učilište Poreč, Istra Inspirit, MTV Summerblast i Čarobnjakov šešir.

Nagrade i priznanja: Turistički cvijet 2016. – Poreč proglašen najboljom destinacijom za ljetni odmor (dodjeljuju HTZ, Ministarstvo turizma i HGK), Zlatna koza (Capra d’Oro) 2016. – najbolji u kategoriji festivala (dodjeljuje TZ Istarske županije), nominacija za nagradu na Danima hrvatskog turizma „Top 10 hrvatskog turizma“ u kategoriji turistički događaj godine (2017.)

 

Rabac Open Air

Potaknuta uspješnom formulom festivala Poreč Open Air, Valamar Riviera u suradnji tvrtkom MPG pokrenula je ove godine Rabac Open Air.

Prvo izdanje festivala Rabac Open Air u brojkama:

 • 84 dana trajanja
 • više od 26 tisuća posjetitelja
 • 14 lokacija
 • 50 događanja
 • 183 raznih izvođača
 • 20 raznovrsnih zabavnih programa.

Zahvaljujući uspjehu festivala u pripremi je drugo izdanje Rabac Open Aira, koje će u ljeto 2018. na ulice i parkove Rapca ponovno donijeti dobro raspoloženje i vrhunsku zabavu.

Organizatori: Valamar Riviera i tvrtka MPG.

Potpora: Grad Labin i Turistička zajednica Labin-Rabac te ostali sponzori.

Programski partneri: Istra Inspirit, Labin Art Republika, Rock caffe Labin i Čarobnjakov šešir.

 

Ljeto u Valamaru

Prvo Ljeto u Valamaru započelo je u lipnju sajmom Proizvodi hrvatskog sela i prvim dubrovačkim Craft Beer Festivalom koji je, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika, oduševio posjetitelje dvama besplatnim koncertima grupa Jinx i Psihomodo Pop te tako najavio cjeloljetnu zabavu uz raznovrsna događanja i mnogobrojne koncerte sve do polovine rujna.

Ljeto u Valamaru u brojkama:

 • 100 dana trajanja
 • 23 besplatne kino projekcije
 • 13 retro večeri
 • 16 koncerata na otvorenom.

Građani i gosti posebno su bili oduševljeni besplatnim projekcijama filmova i crtića u sklopu programa Open air cinema na otvorenom u Parku Maslinata i uživanju sa svojim najmlađima. Upečatljivi su i dojmljivi bili i koncerti na terasi hotela Valamar Dubrovnik President (osobito fantastične The Frajle) te u kampu Solitudo (odlični Petar Grašo i Neno Belan te sjajni Parni valjak koji je zatvorio glazbeni dio festivala). Zahvaljujući Ljetu u Valamaru, Babin kuk živio je u posve novom duhu te gostima i građanima Dubrovnika pružio iskustvo nezaboravne zabave u prekrasnom okruženju našega juga.

Organizator: Valamar Riviera

Potpora: Turistička zajednica grada Dubrovnika i brojni sponzori