U okviru godišnjeg okupljanja Valamar Riviere jutarnji je dio programa 1. prosinca na najbolji način upotpunilo predavanje Rona Kaufmana, jednoga od vodećih svjetskih govornika i stručnjaka za kvalitetu usluge.

Ron Kaufman autor je svjetskoga bestsellera Uplifting Service u kojemu predlaže ključna načela, aktivnosti i procese potrebne da timovi i kompanije postignu izvrsnu uslugu. Valamar je Uplifting Service počeo uvoditi još 2013. kada je brojnim radionicama, edukacijama i inovacijama u poslovanju hotela i ljetovališta u suradnji s Kaufmanom educirao stotine voditelja i zaposlenika. Uplifting Service u Valamaru nagrađen je i kao najbolja praksa u Hrvatskoj 2013. godine, a iz godine u godinu postiže sve bolje rezultate u području kvalitete usluge i gostoljubivosti. Čak 93 % gostiju u Valamarovim objektima ove je godine gostoljubivost zaposlenika ocijenilo kao odličnu ili nevjerojatnu, dok je ukupno zadovoljstvo u svim hotelima, ljetovalištima i kampovima poraslo na 87 %, što predstavlja izrazito visoke rezultate i na razini globalne hotelijerske industrije. U svom je motivacijskom predavanju Kaufman istaknuo kako pružati usluge znači djelovati da bi se stvorila vrijednost za nekoga drugog te da smo svi, na neki način, u uslužnoj industriji. Pritom je naglasio kako postoji šest razina usluge, a svi trebamo težiti najvišoj – nevjerojatnoj usluzi.

Predavanje Rona Kaufmana samo je jedan od načina na koje Valamar Riviera ulaže u edukaciju svojih zaposlenika, radi na prepoznavanju važnosti kvalitete usluge koju nude te važnosti želje da uvijek streme izvrsnosti u svemu što rade i da uvijek za goste naprave još jedan korak više od očekivanoga.

Ron Kaufman je kao jedan od predvodnika u razvoju znanja, osobnog razvitka te razvitka organizacija i kompanija predavanjima i treninzima te preko literature i medija nominiran za svjetsko priznanje Global Top Gurus 2018.