Krajem svake rotarijanske godine organizira se „Distriktna konferencija“, a ove je godine održana u Valamar Collection Girandella Resortu s više od 400 sudionika.

Konferencija je započela 11. svibnja navečer na terasi Sundance Beach Cluba uz intonaciju državne i rotarijanske himne te pozdravnim govorima guvernera distrikta Dubravka Kušete, predstavnika Rotaracta, guvernera slovenskog distrikta i predstavnika distrikta Srbija i Crna Gora Sabine Ulovec te izaslanika mađunarodne Rotary zajednice Kjusa Akkea Akkerssona iz Švedske.

Sljedećeg je dana na rasporedu bila skupština Distrikta 1913, a potom i motivacijski govori Korada Korlevića („Edukacija – Budi promjena koju želimo vidjeti u svijetu“) i Denisa Sušca („Dobra priča iz Slavonije“). Otprilike četiri stotine prisutnih rotarijanaca u dahu je odslušalo ta dva predavanja, a o dojmovima se još priča. Poslijepodne su uslijedila sportska događanja: sjedeća odbojka (na taj se način željelo senzibilizirati sudionike na način života i bavljenje sportom osoba s poteškoćama u kretanju), mini-golf, vožnja biciklima i izleti u okolicu. Završni dio konferencije održan je u večernjim satima. Nakon osvrta na rotarijansku godinu na izmaku, Dubravko Kušeta predao je guvernerski lanac budućem guverneru Darku Tipuriću. Održana je i aukcija loptice za tenis koju je potpisao Nadal i reketa s potpisom Marina Čilića. U dobroj atmosferi više od četiri stotine rotarijanaca i rotaraktovaca družilo se do dugo u noć…

Hrvatski Rotary nakon dugog niza godina u takozvanom austrijskom, u lipnju 2011. godine dobio je vlastitij distrikt pod imenom Rotary Distrikt 1913. Danas ga čini 55 klubova i 1425 članova. U Rotaryju godina traje od prvog srpnja tekuće do prvog srpnja sljedeće godine, a upravo toliko traje mandat jednog predsjednika kluba i klupskih uprava. No isto toliko traje i mandat guvernera Distrikta, koji je u ovoj rotarijanskoj godini bio Dubravko Kušeta iz malološinjskog kluba.