U porečkom restoranu Spinnaker, koji se nalazi u sklopu hotela Valamar Riviera, ljubitelji vrhunske gastronomije i šampanjaca uživali su 21. travnja u tematskoj večeri i prezentaciji poznatih francuskih pjenušavih vina Veuve Clicquot.

Sandi Paris, naš nagrađivani sommelier, gostima je prezentirao koncept večere, najavio slijedove koje su pripremali chef restorana Spinnaker Ivan Ergović i njegov tim te predstavio Teda Lelekasa, poznatog ambasadora Moëta & Hennessyja za središnju i južnu Europu, koji je zanimljivom prezentacijom dodatno uveličao večeru.

Luksuzna večera započela je uz predjela (finger food) popraćena koktelima na bazi votke Belvedere, također iz grupacije Moët & Hennessy, a nastavljena jelima sparenim s biranim šampanjcima Veuve Clicquot, čije je karakteristike gostima objašnjavao Ted Lelekas. Kamenice „David Hervé“, glazirana pačja prsa, kineski kupus i ragu od crne leće bili su dijelom jelovnika u kojem su uživali gosti punog restorana Spinnaker. Uz šećer na kraju, rapsodiju okusa ananasa, bergamota, bijele čokolade i kokosa Spinnakerove slastičarke Anne Tikulin, goste je oduševio slatki šampanjac Veuve Clicquot Rich, koji je poseban po neuobičajenom načinu serviranja s ledom.

Osim uživanja u hrani i vrhunskim pićima, gosti su imali priliku čuti i zanimljivu priču o Madame Clicquot, udovici koja je nakon prerane suprugove smrti s tek navršenih 27 godina i unatoč predrasudama okoline odlučila nastaviti posao i postala prva žena na čelu takve kompanije. Danas je smatraju poslovnom ženom sa snažnom vizijom i velikom pokretačkom snagom koja stoji iza jednog od najprestižnijih i najuspješnijih šampanjskih brendova. Upravo je Madame Clicquot prije točno 200 godina, 1818. godine, rekonstruirala i inovirala metodu proizvodnje rose šampanjca u kojem danas uživaju mnogobrojni ljubitelji šampanjca diljem svijeta. U povodu te obljetnice na večeri su se posluživala dva šampanjca Veuve Clicquot rose, a kao digestiv se nudio Hennessy XO Cognac, koji u sastavu ima dijelove konjaka stare i do 30 godina.

Bogatim programom i kvalitetnom ponudom šampanjska večer Veuve Clicquot u restoranu Spinnaker zasigurno će ostati u sjećanju gostima koji su na ulazu restorana mogli pogledati i novi model Jaguara F-Pace, a za uspomenu su na dar dobili knjigu o fantastičnoj Madame Clicquot.