Tijekom proljeća održani su skupovi radnika u Valamaru i to u destinacijama od Dubrovnika do Poreča. Na skupovima su prisustvovali i predstavnici sindikata STUH-a i SIKD-a, predsjednik uprave Željko Kukurin sa suradnicima, a skupove je vodio predsjednik Radničkog vijeća Ivica Mikulčić.

Skupovi su bili izuzetno dobro posjećeni, a jedna od tema je bila i izvješće o radu Radničkog vijeća društva između dva Skupa radnika. Također, predsjednik Uprave prisutne je izvijestio o događajima 2018. i 2019. godine, osvrnuo se na poslovanje kompanije, istaknuo je investicije kao pokretač rasta, govorio je o društveno odgovorno poslovanju, upravljanju ljudskim resursima kao i svim ostalim važnim temama za kompaniju.

Kao što je već uobičajeno, za kraj su ostavljena pitanja za predsjednika Uprave i ostale kolege koji sudjeluju u radu skupova, a koja su zaposlenici ostavili u kutijama postavljenima u svim PC-ima. Pitanja su u svim destinacijama bila slične tematike – plaća, otpremnine, radna odjeća i slično. Odgovori su bili vrlo sadržajni i vrlo pozitivno prihvaćeni, a ponavljamo odgovor na najčešće postavljano pitanje o tome koji zaposlenici i kako mogu ostvariti pravo na 13. plaću:

13. plaća u neto iznosu od 5.000 kn biti će isplaćena u prosincu svim stalnim radnicima koji tada budu bili u radnom odnosu u trenutku isplate i radnicima na određeno vrijeme (određeno/sezonci/stalni sezonci) koji će tijekom 2019. godine imati najmanje 10 mjeseci rada odnosno 1.741 sat.

U  obračun sati za ostvarenje prava na 13. plaću (1.741 sat) ulaze svi odrađeni sati ostvareni redovitim radom i radom u preraspodjeli tijekom 2019. godine.

Sati koji se evidentiraju kao „korišteni“ (evidencija preraspodjele) i pređu u 2020.godini neće ulaziti u fond za obračun odrađenih sati u 2020. jer će isti već biti uključeni u masu
odrađenih  sati u 2019. godini. i na temelju njih će radnici koji budu imali minimalno 1.741 sat dobiti 13. plaću u 2019. godini.

Radničko vijeće zahvaljuje svima koji su sudjelovali u radu, a posebna zahvala ide naravno zaposlenicima koji su prisustvovali skupovima.