Valamar je glavni partner Sport Festa, novoga sajma sporta koji spaja obrazovne elemente konferencije sa zabavnim program kroz zonu za zabavu i izlaganje sportske opreme.

Sajam će se sa svim popratnim događanjima i sadržajima (dvodnevna konferencija s 20 govornika, zona za zabavu s mogućnošću isprobavanja više od 60 sportova i zabava uz druženje) održati u listopadu u dvorani Žatika.

Izvršni direktor projekta Alan Balen predstavio je jedinstveni koncept Sport Festa na konferenciji za medije održanoj krajem travnja u Zagrebu: „Vjerujem da će Sport Fest 2018. preskočiti letvicu visoko postavljenih standarda organizacije od prošle godine. Promjenom lokacije želimo širiti našu sportsku priču, a naš će uigrani tim i ove godine uložiti silnu energiju kako bi i ovogodišnji događaj bio na najvišoj mogućoj razini.“

Kao suorganizatori su se uključili i Grad Poreč i Sportska zajednica grada Poreča. Zamjenica gradonačelnika Poreča Nadia Štifanić Dobrilović poručila je: „Krajem ove godine, dovršetkom izgradnje nove osnovne škole, Porečanke i Porečani će na raspolaganju imati ukupno sedam javnih dvorana te uz još dvije privatne dvorane Poreč zasigurno može sebe nazvati gradom sporta. Okupljamo i velik broj rekreativaca u čak 48 sportskih klubova, što za manji grad poput Poreča znači mnogo, a Sport Fest će nam omogućiti veću vidljivost i prepoznatljivost. Poreč već ugošćuje velike i značajne sajmove – svaki u svojem sektoru – Vinistru, Promohotel i Crofish. Dvorana Žatika omogućuje nam da se i u tom području pozicioniramo kao dobar grad domaćin, a dovođenje sajma Sport Fest to i potvrđuje.“

„Sport i aktivan stil života predstavljaju važan strateški smjer razvoja Valamar Riviere. Iznimno nam je zadovoljstvo biti dijelom ovoga velikog događanja i uvijek ćemo rado podržati događaje koji izravno pridonose i produljenju sezone. Poreč ima izvrsne preduvjete za daljnji razvoj kao vrhunska sportska destinacija, a Sport Fest zasigurno pridonijeti još jačem brendiranju destinacije u tom smjeru”, izjavio je Toni Hrvatin, voditelj razvoja destinacijskih proizvoda u Valamar Rivieri na predstavljanju u Zagrebu.

Zahvaljujući podršci partnera, od ove godine ulaz na sajam je besplatan, a ulaznice za konferenciju bit će dostupne programom ranih prijava (early bird) te u nagradnim igrama.

Lani je Sport Fest održan u Zagrebu i okupio je više od 5000 posjetitelja, sudionika natjecanja, izlagača i predavača. Bila je to najveća sportsko-industrijska manifestacija na ovim prostorima. Na sajmu je bilo oko 120 izlagača na 5000 m2 uz zastupljenih oko 60 sportova.