Proljeće… Lijepo nas vrijeme mami da izađemo, a svježi nas zrak puni energijom. Nakon zimske uspavanosti, naš organizam traži aktivnost, volja da se pokrenemo postoji i prepuni elana krećemo u kupnju novih tenisica, laganih trenirki i šuškavaca. Da, spremni smo. Zapravo, jesmo li?

Ma koliko god jedva čekali da naše tijelo „proradi“ i pluća konačno „prodišu“, stanimo za početak na loptu i dobro promislimo. Je li nam zaista pametno da poslije duge zimske stanke krenemo naglo, nestrpljivo i nesmotreno (ako ste vježbali u teretani ili na kakvom grupnom treningu, nemate toliko brige). Naše se tijelo, baš kao i mi, zimi malo usporilo, trošeći svu energiju na održavanje dnevnih aktivnosti. Zimi smo unosili i više kalorija preko hrane jer je tijelo trebalo i više topline i energije. Napraviti oštar rez i od danas do sutra promijeniti režim prehrane i aktivnosti nije nešto što stručnjaci rado preporučuju. Šokiranje organizma može uistinu ostaviti posljedice koje vas, ako ste nestrpljivi, mogu dovesti do ozljeda ili odustajanja. A to sigurno niste planirali. Što stoga napraviti?

Prvi korak: plan

Krenite polako, bez žurbe, dajte svom tijelu dovoljno vremena da uđe u novi ritam i ne forsirajte. Napravite plani odredite što želite, kada želite (i ne, ne pali ono „odmah“), kako ćete to postići, što će pritom pomoći (od vitamina do prehrane, sve vam je na raspolaganju) i zadajte si ciljeve na mjesečnoj bazi te dajte sve od sebe da se plana i držite. I sve će nekako doći na svoje i vi ćete vrlo brzo pobijediti i umor i nezadovoljstvo, a vaše nove tenisice dobiti smisao.

U zdravom tijelu zdrav duh, kaže stara uzrečica. A mi dodajemo: vrijedi i obrnuto. Vaše novo, proljetno „ja“ zaslužuje da ga, nakon hladnih dana i boravka u zatvorenom, nagradite, malo tetošite, sve kako biste ga potakli da procvjeta i prepuno energije spremno prihvati bavljenje kakvom aktivnošću kao normalan dio svakodnevice. Naše kolegice iz wellness-centra hotela Valamar Lacroma Dubrovnik imaju za vas nekoliko prijedloga tretmana kojima ćete se napuniti energijom kako biste je, zapravo, mogli potrošiti na sportske aktivnosti.

Detoksikacija za početak

Osnova je proljetne njege detoksikacija, to već svi znaju. Čišćenje organizma važno je poput higijene. Današnji način života, htjeli mi to priznati ili ne, prilično nas opterećuje pa je i naš organizam zaposlen više nego ikada prije. I onda ga mi, uz sve to, još i tjeramo na nagle promjene jer želimo čim prije poraditi na „nezgodnim jastučićima oko struka“ ili se dobro istrčati jer nam je baš bilo naporno na poslu. Polako, rekli smo. Prvo ipak plan, a onda i detoksikacija.

Ovo su razlozi zbog kojih je detoksikacija nužna odluka koju moramo donijeti još danas:

  • gubimo višak kilograma
  • povećava energiju
  • izbacuje dugo nakupljane toksine
  • vraća ravnotežu našem tijelu.

Ako ste u blizini Dubrovnika, posjetite Ragusa spa u hotelu Valamar Lacroma. Naše će vam kolegice pomoći da izbacite toksine, vratite energiju i revitalizirate organizam za proljetne dane. Počastite se spa pilingom tijela, termalnim blatnim oblozima s otoka Korčule, kupkama u mediteranskom ulju ili opuštajućim aromaterapskijm masažama. I tijelo i duh će vam biti zahvalni.

Samo za dame

Svaka dama želi ostati mlada i lijepa što je dulje moguće pa su stoga žene oduvijek tražile načine na koje bi njihova koža bila blistava, glatka i lijepa. Pogotovo nakon zime, kada se čini da se svakodnevno treba boriti sa suhoćom i umorom. Donosimo tri najbolja i najjednostavnija savjeta za ljepotu iz Ragusa spa koji će vam pomoći da prirodno budete prekrasni.

  1. Ne idite u krevet, a da ne očistite lice. Sama voda nije dovoljna. Najbolje je da upotrijebite proizvode namijenjene čišćenju kože poput micelarne otopine i tekućina koje su vam na raspolaganju u svim većim drogerijama. Ako niste sigurni što najbolje odgovara vašoj koži, raspitajte se u najbližoj ljekarni. Ili posjetite naše kolegice u Ragusa spa.
  2. Maske su dobra ideja. Prije maske može se napraviti i lagani piling (jednom tjedno) koji pomaže pri smanjivanju pora, otklanja mitesere i potiče prokrvljenost. I opet, kolegice iz Raguse i ljekarnici će vam rado pomoći da pronađete svoj proizvod.
  3. Na kraju: koža se veseli masaži. Koji god tip kože imali, masaža uvijek dobro dođe.

Slijedite ova tri savjeta i koža će vam biti zahvalna. I to ne samo ovoga proljeća.