U Valamar Rivijeri status stalnoga sezonskog rada, koji zbog kratkih prekida u kojima ti radnici nisu angažirani zovemo i cjelogodišnji rad, predstavlja važnu stubu u razvojnoj karijeri radnika.

Iz kategorije stalnih sezonskih radnika predlažu se radnici za sklapanje ugovora na neodređeno vrijeme pa je samo od početka ove godine 17 stalnih sezonaca dobilo takav ugovor. U Valamar Rivijeri stalni sezonski radnici, za razliku od sezonskih radnika, imaju mogućnost kreditiranja, organizirani su im sistematski pregledi te sudjeluju i u ostalim pogodnostima koje poslodavac omogućuje radnicima koji dulje rade.

U 2016. godini sklopili smo 630 ugovora za stalne sezonske poslove pod nazivom „cjelogodišnji rad“, što predstavlja povećanje za više od 70 % u odnosu na 2015. kada je takvih ugovora bilo 364, čime se potvrđuje interes i zadovoljstvo radnika takvim statusom.

Koje su realne značajne prednosti ove mjere i što one konkretno znače za tu vrstu radnoga odnosa u Valamaru?

  • Primanja: prva tri mjeseca osnovica za obračun naknade za stalne sezonce iznosi 60 % prosjeka jedne njihove bruto plaće bez gornjega limita, a naredna tri mjeseca stalni sezonac ima pravo na 50 % iznosa koji je dobivao u prva tri mjeseca. Budući da je u Valamaru prosjek prijave radnika na produljeno osiguranje 71 dan, najveći broj radnika prima samo naknadu koja se isplaćuje za prva tri mjeseca, što je značajno povoljnija naknada od one koju dobivaju sezonski radnici.

Osim toga, radnik sve obveze oko rješavanja statusa i dokumentacije rješava s Valamarom i nema obvezu odlaska na HZZ.

  • Trajanje ugovora: značajno dulje trajanje ugovora o radu; ranije zapošljavanje i dulji rad koji zbog toga zovemo cjelogodišnji rad.
  • Staž: staž teče i za vrijeme kada stalni sezonski radnik ne radi, a u vrijeme „mirovanja” radniku se uredno uplaćuju doprinosi za mirovinsko osiguranje.
  • Edukacija: za stalne su sezonce, zbog činjenice da rade dulje, šire su mogućnosti razvoja specijalističkih karijera unutar programa edukacije i stručnog usavršavanja, kao i mogućnosti napredovanja na menadžerske pozicije preko Valamarove akademije.
  • Ostale pogodnosti: za stalnoga sezonskog radnika Valamar je omogućio povoljniji financijski status pri podizanju bankovnih kredita, sudjelovanje na organiziranim sistematskim pregledima, a za narednu godinu u pripremi su i brojne druge pogodnosti za naše stalne sezonske radnike.

Zašto želim biti stalni sezonac?

Naši su zaposlenici prepoznali brojne prednosti ove mjere. Evo što su nam rekli…

merisa

Merisa Horozović Gašparini, Rabac

Merisa je počela raditi u Valamar Rivijeri 2007. godine kao sobarica, status stalnoga sezonca dobila je 2011., a prošle je godine promovirana u domaćicu hotela Albona.

„Iz sezone u sezonu bila sam sigurna da me posao čeka te da je isključivo na meni da pokažem svoje sposobnosti i kvalitete, što je u Valamar grupaciji uvijek nagrađeno. Život mi je također olakšavala činjenica što mogu podići kredit, a od ove godine idem i na sistematski pregled. Preporučila bih svima da objeručke prihvate status stalnoga sezonca jer su razdoblja tzv. prekida svake godine sve kraća (npr. u 2015. imala sam prekid tek mjesec dana), a i tada se dobije naknada s HZZ-a tako da ustvari primanja stižu tijekom cijele godine.“

niko

Niko Mihočević, Dubrovnik

Niko je u Valamar došao kao stipendist te se poslije završetka školovanja 2009. zaposlio kao drugi kuhar u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik i od tada je stalni sezonac. Ove je godine potpisao ugovor na neodređeno vrijeme.

„Nekoliko je razloga zbog kojih sam se odlučio uključiti u mjeru stalni sezonac, a neki su od njih: veća novčana naknada s HZZ-a, produljeno mirovinsko osiguranje, ranije zapošljavanje i mogućnost korištenja sistematskih pregleda. Svakako bih svojim kolegama preporučio da postanu stalni sezonci Valamar Rivijere zbog sigurnosti jer se ne moraju brinuti hoće li imati posao te zbog veće mogućnost ranijeg sklapanja ugovora na neodređeno, što je i kod mene bio slučaj.“

nikola

Nikola Žic, Krk

Nikola je u Valamar Rivijeri od 2012. godine, a početkom 2013. je potpisao ugovor za stalnoga sezonca. Od rujna 2015. Nikola je šef kuhinje hotela Valamar Koralj Romantic s ugovorom na neodređeno vrijeme.

„Ugovor stalnoga sezonca mi je pružao sigurnost. Nisam morao razmišljati hoću li biti potreban sljedeće sezone ili ću morati tražiti novi posao. Osim toga, u Valamar sam prešao jer sam imao informaciju da tvrtka ulaže u razvoj zaposlenika, a volim kuharstvo i želio sam naučiti što više o struci i napredovati. Valamar prepoznaje zalaganje zaposlenika te o tome ovisi njegovo napredovanje, koje se može dogoditi zaista brzo. Svakom bih preporučio ugovor stalnoga sezonca jer primanja stižu tijekom cijele godine, a mogućnosti napredovanja su veće.“

Oleg Ivković, Baška

Oleg Ivković, Baška

Oleg je stalni sezonac od 2015., karijeru je započeo kao prvi kuhar, a danas vodi kuhinju u hotelu Zvonimir u Baški.

„Potpisao sam ugovor za stalnoga sezonca prije svega zbog brže mogućnosti prelaska na ugovor na neodređeno vrijeme te se želim i dalje usavršavati u svom zvanju, što mi status stalnoga sezonca i duljina rada omogućuju.“

Ana Nikolić, Poreč

Ana Nikolić, Poreč

Ana je stalni sezonac od 2014. godine i radi kao sobarica u hotelu Valamar Diamant. S nama je već četiri godine.

„Važno mi je imati ugovor na dulje razdoblje jer mi je time osiguran posao i sljedeće sezone, a u razdoblju mirovanja imam primanja i doprinose te cjelogodišnje mirovinsko. Također sam sretna što imamo pravo na sistematski pregled, čime smo izjednačeni sa stalno zaposlenima. Svima bih preporučila ovaj ugovor koji donosi brojne prednosti, a najvažnija je upravo sigurnost.“

Dijana Tomić, Poreč

Dijana Tomić, Poreč

Dijana radi u Valamar Rivijeri već 4 godine, a od ove je godine u statusu stalnoga sezonca i radi u Diamantu kao pomoćna kuharica.

Stalni sam sezonac jer za vrijeme trajanja ugovora imam svoje radno mjesto bez obzira na sezonu i opseg posla, a definitivno je i prednost uplaćivanje cjelogodišnjega mirovinskog. Pohvalno je što se ove godine uvelo i pravo na sistematski pregled za nas. Ponovno bih potpisala takav ugovor i sljedeće godine. U kuhinji imamo novih 5 ili 6 novih sezonaca. Budući da je u ovo vrijeme doista teško pronaći posao koji traje duže od tri ili četiri mjeseca i još ga pritom i zadržati, mislim da bi potpisivanje ovakvog ugovora svi prepoznali kao prednost.“