Suradnja s Industrijsko-obrtničkom školom Nova Gradiška započela je predstavljanjem Valamarova programa stipendiranja učenika srednjih ugostiteljskih škola za zanimanja kuhar, konobar i slastičar.

Tako su nam pristigla 23 stipendista iz te škole pa su, uz učenike iz Požege, najbrojniji među 212 naših stipendista te školu smatramo važnim sadašnjim i budućim partnerom i za program stipendiranja i za promociju ugostiteljskih zanimanja.

Organiziranje i ugovaranje ljetne grupne prakse učenika škole iz N. Gradiške u Baški na otoku Krku rezultiralo je jednomjesečnom praksom 20 učenika 2. razreda, među kojima je 11 stipendista iz smjera konobar. Posebnim postignućem i priznanjem smatramo povjerenje koje je ljetnoj praksi u Valamarovim objektima ukazalo dodatnih devet učenika i njihovih roditelja kojima je otvorena ponuda novih stipendija.

„Dogovor o našem dolasku započeli smo s gospođom Nevenom Tolanov iz ljudskih potencijala. Voditeljica hrane i pića gospođa Marija Franolić, voditelj kuhinje gospodin Miran Hutinski i voditelj sale gospodin Sanjin Tancabelić dočekali su nas riječima ohrabrenja. Gospođa direktorica Magdalena Supan Budimilić poželjela nam je toplu dobrodošlicu. Oduševljeni smo odnosom svih zaposlenika, šefova, mentora, smještajem, hranom, radnim vremenom učenika i slobodnim danima, ukratko sa svim. Učenici su prezadovoljni, a oni koji nisu još stipendisti svakako bi se nagodinu voljeli javiti za stipendiju i opet raditi u Baški. Velika hvala Valamaru te se nadam i budućoj suradnji, kako pri stipendiranju naših učenika, tako i onih učenika koji bi htjeli doći doći nevezano za stipendiju radi stjecanja iskustva u pansionskom obliku poslovanja u hotelima“, izjavila je profesorica Irena Ćurić.

Gabrijela Marčević (konobar – stipendist): „U sali pomažem pri postavljanju i raspremanju stolova. Praksa je ispunila moja očekivanja, ali i više od toga. Odlučila sam izabrati posao konobara jer volim to zanimanje i volim raditi s ljudima. Odlično mi je odrađivati praksu na Krku i, iako sam zaokružila destinaciju Poreč, ovamo bih se voljela vratiti jer mi se jako svidjelo i svi su nam spremni pomoći i naučiti nas.“

Mario Brtan (kuhar): „Odnos zaposlenika i mentora prema meni ne mogu opisati. Pristupačni su i  bezgranično strpljivi u odgovaranju na sva pitanja. Oduševljen sam smještajem, hranom i svim ostalim. Radno vrijeme nam je odlično, ne radimo poslije 20 sati i dva dana u tjednu imamo slobodno. Ne umorim se pretjerano, a slobodnog vremena imam i za razgledavanje i druženje. Jedno stvarno lijepo i pozitivno iskustvo za koje će mi ostati samo riječi hvale, a u lijepom sjećanju ostaju i osoblje, šefovi i znanje koje sam stekao na praksi.“