Ako još uvijek nemate planove za vikend od 17. do 19. svibnja, dopustite da vas s nekoliko dobrih argumenata uvjerimo zašto ga je najbolje provesti u Baški na jedinstvenom festivalu janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta – Crnoj ovci. Krenimo redom…

Glazba

Čak četiri koncerta na Paladi u samo dva dana! U petak u 21 će vas zagrijati riječka grupa Whiteheads s coverima poznatih stranih i domaćih rock bendova, da bi u 22:30 pozornicu zauzeo legendarni Goran Bare i njegove Majke. Doza dobrog rocka čeka vas na istom mjestu i dan kasnije. U 21 sat na scenu stupa naš poznati pop-rock bend Pips, Chips & Videoclips kojima možemo zahvaliti na ultimativnoj navijačkoj himni, ali i hitovima poput Malena, Poštar lakog sna, Plači… I za kraj, u 22:30, Let 3 pojačan hrvatskim mariachi bendom El Combo.

Sport

Treking liga i Outdoor.hr za vas su pripremili trodnevni proljetni Crna ovca treking & trail kamp u kojemu ćete savladati osnove trekinga i trail trčanja po živopisnim krajolicima Baške i okolice. Kreće se u petak u 14 sati ispred Corinthia Baška Sunny hotela, a prijaviti se možete na web stranici Outdoor-a. Nogometni turnir Malih morčića i crnih jancića u Sportskom centru Zablaće počinje u subotu u 10 sati, a već u 11 starta i jedriličarska regata ‘Corinthia cup – Memorijal Jure Vukasović’ koja se održava i u nedjelju sa startom u 10 sati. Ovčarski planinarski pohod od hotela Forze do vrha Zakam počinje u subotu 10 sati. Mališane možete bodriti i na dječjem turniru u boćanju (15 sati) u Domu kulture Baška. Nedjelja je idealan dan za odmor i – jogu. Dođite u hotel Tamaris u 11 sati i pripremite za nove radne pobjede.

Gastro

Janjetina na sve moguće načine i drugi bašćanski specijaliteti spremat će se za vas tijekom cijeloga festivala. Usput ćemo vas, uz pomoć kuhara Vanje Dukića, naučiti kako pripremiti savršen janjeći žgvacet (subota, 16 sati). Naravno, nakon kuhanja slijedi i degustacija.

Kulturna i zabavna događanja

Festival započinje otvorenjem izložbe „Izvan fokusa“, akademske slikarice Sanje Ipšić Randić u petak u 19 sati, a već idući dan u 10 ujutro na Paladi slijedi super eko-radionica filcanja vune na kojoj ćete uz svoje mališane naučiti raditi mala remek-djela od neiskorištene vune ovce pramenke. Sat kasnije pogledajte i Street art by Crna ovca, izložbu skulpturi od slame poznatog magistra kiparstva Nikole Fallera i članova njegove udruge Slama na Maloj rivi te požurite odvesti svoje malce na radionicu keramike na Paladi (12:30), na prezentaciju kulturne i umjetničke baštine Baške Udruge Sinjali (16 sati, Placa) te na prezentaciju šišanja ovaca (15 sati, Stara riva). Rezervirajte si i termin u 17 sati jer vas u Domu Kulture Baška čeka poznati znanstvenik Korado Korlević i njegovo zanimljivo predavanje „InspireMe: Moja životna pustolovina“. Subotu završite uz smijeh u Domu kulture kamo dolazi prvi hrvatski stand up klub Studio Smijeha.

Vidimo se na Crnoj ovci!

 

Festival organizira Studio Conex, uz podršku domaćina Općine Baška, Turističke zajednice općine Baška i Valamara kao glavnog sponzora.