Deset studenata iz Finske predstavilo je nedavno u Valamar Rivieri svoja rješenja za uključivanje naših gostiju, zaposlenika i lokalne zajednice u projekte održivog poslovanja.

Studenti sveučilišta Laurea University of Applied Sciences i njihovi profesori posjetili su nas u Zagrebu u sklopu projekta Intensive week. Predstavili smo im Valamar Rivieru, našu viziju i misiju i zadali im zadaću da osmisle inovativne načine kako naše goste i lokalnu zajednicu potaknuti da recikliraju, štede energiju i postanu svjesni važnosti zaštite okoliša. Dio zadaće odnosio se i na motiviranje zaposlenike Valamar Riviere na sudjelovanje u projektima održivosti i osmišljavanje aktivnosti i kanala komunikacije.

Studenti su se podijelili u dva tima i pod vodstvom akademskog i poslovnog mentora marljivo tjedan dana razvijali strategiju. Posljednjega dana boravka u Zagrebu izložili su svoje ideje. S obzirom na to da su oba tima pokazala veliki entuzijazam i kreativnost, svi su kući otišli sa simboličnim nagradama.

Inače je Valamar Riviera partner projekta Intensive week, međunarodne suradnje Veleučilišta Vern, sveučilišta iz Finske i projekta #EducationmeetsBusiness. Poziv za sudjelovanje u VERN-ovu projektu #EducationmeetsBusiness rado smo prihvatili jer je riječ o projektu u kojemu se objedinjuju teorijsko znanje i praktičan rad na stvarnim poslovnim izazovima nekih od najuspješnijih kompanija u Hrvatskoj.

Kolege iz Finske također su Vernovi partneri na EU projektu VISIT – Versatile Island Cooperating for New Services and Innovation in Tourism i specijalizirani su za turizam.