Valamar je privlačan velikom broju studenata, bilo da je riječ o praksama ili studentskim te sezonskim poslovima, koji su upravo našu kompaniju prepoznali kao poslodavca kod kojeg žele graditi svoju karijeru.

Svima njima koji su odlučili svoj profesionalni put započeti u najvećoj turističkoj kompaniji još za vrijeme studija, na raspolaganju stoji Valamarov centar karijera. U 2017. godini Centru karijera se obratilo 29 studenata, godinu kasnije njih 17, dok je u 2019. godini do sada po informacije došlo 19 studenata. Feedback proveden među studentima pokazao je da je ova inicijativa Valamara više nego dobrodošla.

 “Testiranje nije oduzelo mnogo vremena, a rezultat koji smo dobili je višestruko vrjedniji od truda koji smo morali uložiti“, jedno je od mišljenja studenata.

Ono što studenti također smatraju posebno vrijednim iskustvom je činjenica da imaju priliku čuti pozitivne komentare, ali i kvalitetne sugestije. „Sretna sam što sam imala priliku sudjelovati u ovome, čuti pozitivne komentare s jedne strane, a s druge, dobiti uvid u ono na čemu u budućnosti još mogu i moram poraditi kako bi bila još uspješnija i potpunija osoba koja je spremna za rad u ovoj djelatnosti”, komentirala je studentica.

Studenti se u Valamarovu centru karijera, uz informacije o mogućnostima razvoja karijere u Valamaru, mogu informirati i o internim razvojnim programima Valamar Akademije. „Program Valamar centar karijera je jedan kvalitetan potez Valamara. Bitno je da se motiviraju mladi i perspektivni ljudi, da im se daju dobre smjernice kako bi mogli napredovati u odnosu na sezonski posao. Razgovor sa psihologinjom na mene je ostavio dobar utisak. Drago mi je što je dubinski protumačila rezultate našeg pismenog testa i dala objektivne zaključke i smjernice ka daljnjem napredovanju”, samo je jedan od niza pozitivnih komentara studenata.

Povratne informacije koje smo dobili od naših studenata dokaz su da radimo dobar posao, ali i ohrabrenje da u njemu budemo još i bolji.

Valamar se predstavio studentima na “Tjednu karijera”

Na riječkom Ekonomskom fakultetu, u sklopu “Tjedna karijera” koji se održavao od 21. do 25. listopada ove godine, naše kolege iz Valamara prezentirali su rezultate ankete, kao i prilike za rad u našoj kompaniji. Ta manifestacija studente upoznaje s prilikama na tržištu rada, zatim ih povezuje s poslodavcima, a kompanijama osigurava prvi kontakt s potencijalnom budućom radnom snagom.

Tom su prilikom Valamar rezervacijski centar i VEC predstavili poslove prodajnog savjetnika i suradnika za odnose s gostima, dok je kolegica Nikolina Levak predstavila rezultate i feedback studenata na njihovo iskustvo s Valamarovim centrom karijera. Naime, u anketi provedenoj među studentima koji su u centar karijera navratili po savjet, pokazalo se da je taj centar jedan od ključnih mjesta za razvoj njihove karijere. Osim što ih usmjerava, pomaže im i u prepoznavanju najvećih vlastitih kvaliteta što studentima ulijeva samopouzdanje. Ponosni smo što su studenti u svojim opisnim ocjenama prepoznali naš trud te da su se neki od njih osjetili čak i privilegiranima što mogu biti dio našeg tima.

Studenti riječkog ekonomskog fakulteta u sklopu “Tjedna karijera” su imali priliku sudjelovati i na Valamarovoj tematskoj radionici “Slika o sebi u motivacijskom pismu poslodavcu”, odnosno kako se predstaviti na autentičan i personaliziran način. Zadovoljni smo što su reakcije bile, u najmanju ruku, odlične. Studenti su nam rekli da im je radionica bila prvo takvo iskustvo te da su stekli korisno znanje koje će im pomoći na putu realistične spoznaje vlastitih kompetencija i motivacije. Iznimno nam je drago što smo imali priliku pomoći mladim ljudima u razvoju njihovih profesionalnih vještina, a sudeći po njihovim reakcijama, to je zadovoljstvo bilo obostrano.