Valamar već niz godina surađuje sa srednjim strukovnim i ugostiteljskim školama, kao i s fakultetima diljem Hrvatske i izvan nje. U prošloj smo godini tako po prvi put bili domaćini individualnih Erasmus praksi za dvije studentice austrijskog fakulteta FH Burgenland iz Eisenstadta, Elenu Emu Risteski i Lauru Renner.

Studentice su u Valamaru provele četiri mjeseca, od čega većinu vremena u Valamar rezervacijskom centru (VRC-u) pod mentorstvom Vesne Otočan, tim-lidera Marte Frančulei Daniela Koracete trenerice StefanieDorotheeDetemple.

Osim u VRC-u, cure su bile tjedan dana u kampu Lanternagdje su radile na recepciji i na Valamar ExperienceConcierge(VEC) punktu. Upoznale su se i sa Sektorom direktne prodaje te svim odjelima unutar navedenog sektora.

Po povratku u Austriju, Elena i Laura javile su nam se prepune dojmova i s jednom posebnom zahvalom:

Dragi VRC kolege i kolegice, Prošlo je neko vrijeme otkad smo se pozdravili, ali dani koje smo proveli s vama još uvijek su česta tema naših razgovora. Nadamo se da vam je nova godina započela lijepo i da su pred vama dani ispunjeni dobrim i posebnim trenutcima. Još vam se jednom želimo zahvaliti na svemu što ste nas naučili i što ste nas tako srdačno prihvatili, najprije kao kolegice, a nakon nekog vremena i kao prijateljice. Hvala vam što smo se u vašem timu uvijek osjećale dobrodošlo. Posebno se želimo zahvaliti našim mentorima, Vesni, Marti, DanieluiStefaniena njihovoj podršci i razumijevanju. Zaista smo puno naučile od svih vas. Iako je proces dobivanja prakse, zbog papirologije i samog trajanja tog procesa, bio nešto kompliciraniji, neizmjerno nam je drago što smo izabrale upravo Valamar. Ovdje moramo zahvaliti Nikolini Levakiz Sektora ljudskih potencijala, koja nam je kroz cijeli proces bila uvijek na raspolaganju i velika podrška. Ova četiri mjeseca puno su nam

značila za našu buduću karijeru, s obzirom na to da smo imale priliku upoznati se i s korporativnim dijelom turističke industrije koji nam je do sada bio stran.  Kući smo se vratile bogatije za jedno novo, predivno iskustvo, s novim prijateljima, a u ovom trenutku možemo reći i novom perspektivom naše budućnosti u turističkoj industriji. Ovo je bila najbolja praksa koju smo do sada imale.

Šaljemo vam veliki pozdrav iz Eisenstadta, Elena & Laura