Na poluotoku Lanterna u Taru održava se šesto izdanje hrvatske SUP Elite utrke. SUPer Surfers Challenge Poreč – Lanterna SUP downwind race jedinstveno je natjecanje na ovim prostorima – međunarodna stand up paddle utrka Elite ranga te utrka CRO SUP Tour kalendara.

Tijekom posljednjih godina utrka je ugostila najjača svjetska i europska imena SUP scene, što uz bogati nagradni fond govori o njezinoj kvaliteti. Ove se godine očekuju mnogobrojni natjecatelji iz nekoliko europskih zemalja, a plasmani osvojeni u Elite utrci bodovat će se u CRO SUP Touru.

Najiskusniji veslači na dasci vozit će 18 kilometara dugu regatu od Istra Premium Camping Resorta u Funtani do Valamar Tamaris Resorta u Lanterni, dok će ostali rekreativci i entuzijasti moći, kao i proteklih godina, sudjelovati na Fun SUP regati dugoj 5 km te SUP like Pro – SUPer radionicama.

SUPer Surfers Challenge Poreč – Lanterna puno je više od utrke za profesionalce u kojoj se mogu okušati svi te je najbrže rastući i vjerojatno najzabavniji vodeni sport na svijetu.