Prvi Valamarov veliki kamp s 5 zvjezdica te jedan od najboljih kampova na Mediteranu, Istra Premium Camping Resort 5* u Funtani premijerno je predstavljen javnosti krajem lipnja. Uz nazočnost mnogobrojnih gostiju, kamp su uz zdravicu i rezanje vrpce otvorili predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin te predsjednik Nadzornog odbora Valamara Gustav Wurmboeck i načelnik Općine Funtana Mladen Grgeta.

Željko Kukurin zahvalio je mnogima koji su svojim savjetima, znanjima, sposobnostima i vještinama pomogli u osmišljavanju i realizaciji ovog projekta. Zahvalio je i Općini Funatana na velikom doprinosu dodavši kako je uvjeren da će ovaj povijesni događaj za hrvatski turizam biti značajan poticaj za razvoj turizma u Funtani, ali i na području cijele Istre.

Uslijedila je vođena tura tijekom koje su posjetitelji mogli vidjeti bogatu ponudu i brojne novitete koje ovo kamping ljetovalište nudi. Među ostalim imali su prilike vidjeti i vodeni zabavni park Aquamar s čak 1000 četvornih metara vodene površine te ukupno osam tobogana, wellness na otvorenom, novouređene plaže, zonu atraktivnih novih mobilnih kućica te brojne ugostiteljske objekte i sadržaje za obitelji s djecom. Posjetitelji su također mogli šetati i glavnim trgom, Piazzom koji će tijekom ljeta biti centralno mjesto dobre zabave te bogatog večernjeg programa i posebnih događaja. Glavni će trg biti i mjesto na kojem će se moći pronaći i kušati autohtoni lokalni proizvodi. Gosti u novom kamping ljetovalištu mogu birati između raznih oblika smještaja kao što su glamping šatori ili kamping vile s privatnim bazenima. Recepcija za čitav resort nalazi se u centralnoj zgradi kao i Vetri lobby bar te najveći Maro klub u Valamaru na preko 600 kvadrata. Osim Maro Cluba, tu je i soba za multimediju i Istra Theatre koji može smjestiti više od 600 osoba. U njima se odvijaju razni zabavni programi za djecu, a ostalim gostima služi kao idealno mjesto za odmor, bijeg od vrućine ili kiše.

Svečano otvorenje svojim su nastupom upotpunili mladi Umažani iz grupe Febra te odlični DJ Mr. G, dok su u večernjem dijelu programa na Piazzi nastupile članice poznatog novosadskog benda The Frajle koje su goste rasplesale već u prvim taktovima. Otvorenjem kampa otvoren je Valamar Funtana Summerfest, ljetni festival koji će kroz idućih nekoliko mjeseci svojim besplatnim i svakodnevnim programom zabavljati goste kampa i ostale posjetitelje te lokalno stanovništvo Funtane. Osim vrhunske glazbe, ovaj bogati cjelodnevni program zaokružio je spektakularni vatromet.

Odličnu zabavu pamtit će i oni najmanji koji su uživali u bogatom dječjem programu, od predstave za djecu, zabave na igralištima, modeliranju balona, plesanju u Maro discu i face paintingu. Za male sportaše koji su odvažno htjeli pokazati svoje znanje golfa bio je organiziran turnir u mini golfu.

Investicija u Istra Premium Camping Resort 5* u posljednje dvije godine iznosi 280 milijuna kuna i predstavlja nastavak ulaganja Valamara u kamping segment u smjeru razvoja ponude visoke dodane vrijednosti. Istra Premium Camping Resort 5* prvi je veliki kamp od 5* u Istri te je jedinstven osim po iznimnoj kvaliteti sadržaja i ponude u kampu i po ljepoti lokacije, prekrasnim plažama i pogledom na stari grad Vrsar i vrsarski arhipelag.

MINI INTERVJU: Karlo Grebac, direktor Istra Premium Camping Resorta

“Ponosam sam što su gosti iznimno zadovoljni osobljem”

Možete li nam ukratko predstaviti Valamarovo novo kamping ljetovalište?
Istra Premium Camping Resort, kamp s 5*, jedan je od najboljih kampova na Mediteranu. Ono po čemu se ovaj kamp ističe su prvenstveno vrhunski sadržaji od Aquamara, centralne zgrade, sportova na vodi, luksuznih smještaja  u mobilnim kućicama, parcelama i glamping šatorima. Svakako bih istaknuo i vrhunsko osoblje koje se svaki dan trudi pružiti najbolju moguću uslugu svakom gostu kampa.

Koliko naših kolega radi u kampu, koliko gostiju može smjestiti, koliko vila sadrži kamp, glamping kućica?
Kamp Istra broji 220 zaposlenih kolega, a može primiti 2.500 gostiju, a pet vila s bazenom, 130 luksuznih mobilnih kućica i devet glamping kućica ono je po čemu se Istra Premium Camping Resort ističe u ovom dijelu Europe.

Kakve su prve reakcije gostiju na ovaj prekrasni kamp?
Gosti su izuzetno zadovoljni novim konceptima, pogotovo centralnom zonom sa Aquaparkom, dječjim klubovima, kino dvoranom i sportskim sadržajima. Ponosan sam što su iznimno zadovoljni ljubaznošću osoblja.

Što današnji gost očekuje od usluga u premium kampu poput ovoga?
Današnji gost u premium kamping konceptu očekuje vrhunsku kvalitetu sadržaja od samog ulaza u kamp, smještaja do plaža, popratnih sadržaja, do usluge na visokoj razini.