Istarska rivijera, ITF-ov Futures turnir ovog je ožujka okupio ponajbolje tenisače  iz cijeloga svijeta.  Riječ je o najstarijem međunarodnom turniru u Hrvatskoj s tradicijom dugom čak 45 godina.

Taj je muški teniski turnir zapravo jedan od nekoliko koji se pod zajedničkim imenom Istarska rivijera svake godine igraju u gradovima zapadne istarske obale, a ove su se jubilarne godine odigrala četiri turnira, među kojima se drugi odigrao baš kod nas, u Poreču – na terenima hotela Pical. Tom smo prigodom organizirali neformalno druženje medija s igračima i organizatorima na terasi Mendula. U ime Valamara prisutne je pozdravila naša kolegica Aida Šehić, specijalist destinacijskog menadžmenta.

Na turniru je ukupno nastupilo 128 tenisača iz 30 zemalja, koji su se borili za nagradni fond od 17.000,00 $. Turnir je osvojio prvi nositelj Talijan Riccardo Bellotti, svladavši Čeha Zdeneka Kolara 6-4, 6-3. Nagrade najboljima uručio je naš direktor sporta Damir Banko, dok se ostatak Valamar ekipe Tenis centra Pical, tijekom cijeloga turnira brinuo da tereni budu u izvrsnom stanju.

Inače, teniski turnir Istarska rivijera postao je prava institucija među sportskim događanjima u regiji, a važnosti ovog turnira pridonosi i činjenica da su na njemu karijere započeli Goran Ivanišević, Boris Becker, Thomas Muster, Goran Prpić i mnogi drugi danas vrhunski i proslavljeni tenisači.