Usred netaknute prirode poluotoka Babin Kuk, na samo nekoliko minuta od triju prekrasnih dubrovačkih plaža, smjestio se naš hotel Valamar Argosy, idealan odabir za romantičan ili opuštajući odmor u blizini staroga grada Dubrovnika.

Ovaj hotel, dobitnik nagrada Travelife Gold 2017 i TripAdvisor Certificate of Excellence 2017, dodatno je proširio ponudu pa i ove sezone nastavlja oduševljavati svoje goste u novome ruhu.

Upravo smo o tome razgovarali s Belindom L. Božanja, direktoricom hotela koja je uistinu ponosna na svoj vrijedan i skladan tim. „Najveće su vrijednosti svakog hotela kvalitetni, ljubazni i zadovoljni zaposlenici. Oni su naša najjača karika koja me čini ponosnom te i ovom prigodom iskreno zahvaljujem svakom pojedinom članu našeg tima hotela Valamar Argosy na nadljudskim naporima koje su uložili da bismo hotel otvorili na vrijeme i na svemu što rade svaki dan“, ističe Belinda. Ove će godine u hotelu raditi ukupno 128 zaposlenika, od čega je 67 % povratnika, a 33 % novih. Početkom sezone 11 je sezonaca i stalnih sezonaca dobilo ugovore na neodređeno, a nove su se pozicije popunile internim rotacijama i promocijama. Naime, broj je zaposlenika, slijedom nove investicije koja je rezultirala novim sadržajima i širenjem ponude, narastao u odnosu na prethodnu godinu.

No što je točno obuhvaćeno ovogodišnjim investicijskim ciklusom? Belinda nam objašnjava: „Investicija se sastojala dijelom od rekonstrukcije, odnosno redizajna ulaza i pročelja, redizajna recepcije i bara u predvorju s terasom i vrtom, kompletne rekonstrukcije soba i kupaonica, renoviranja hodnika i stubišta, redizajna biblioteke, wellnessa i fitnessa, hortikulturnog uređenja, kao i dogradnje novog dizala, kompletne rekonstrukcije i dogradnje kuhinje, redizajna i proširenja restorana s novom natkrivenom terasom, novoga vanjskog bazena sa sunčalištem, bara Mezzino, novih sanitarija uz restoran i bazen te nove invalidske rampe. Hotel je na tržištu pozicioniran kao hotel za odrasle pa svojim sadržajima i ponudom stremimo ugošćivanju parova tako da najveće promjene očekujemo u sezoni, a u predsezoni i posezoni imamo i nekoliko grupa kao i prethodnih godina.“

Slijedom tako opsežnog posla na samom objektu logično je da je i puno truda uloženo u zaposlenike, kako nove tako i postojeće. „Nakon ulaganja u objekt, uložili smo i u selekciju i edukaciju djelatnika i mislim da smo spremni ispuniti i nadmašiti očekivanja svakako zahtjevnijih gostiju“, sigurno ističe Belinda. Dubrovnik kao aviodestinacija, u odnosu na Istru, ipak ima nešto manje gostiju povratnika te se svi zaposlenici hotela iznimno trude oko svakoga pojedinoga gosta stvarajući tako nova poznanstva i uspomene zbog kojih će gosti rado vratiti. Sam je Dubrovnik jedinstven sam po sebi i pruža niz kulturno-povijesnih znamenitosti koje jednostavno oduševljavaju brojne turiste. Sve to u kombinaciji s ljubaznim djelatnicima hotela zasigurno je zaslužno što se gosti uvijek rado vraćaju.

„Naša je najvažnija zadaća da svaki gost pođe kući zadovoljan i ispunjen te da pamti svoj boravak po detaljima i malim znacima pažnje koje smo mu pružili, a nije ih očekivao. Svaki je djelatnik bitan i može činiti razliku pa nas najviše veseli kada gosti prepoznaju njihov trud i ljubaznost“, objašnjava nam Belinda.

A što sami zaposlenici i Belinda misle o novouređenom hotelu? „Hotel izgleda prelijepo, ima notu modernog, a opet s druge strane izrazito topao ambijent i kućni ugođaj. Svi su gosti i partneri oduševljeni. Puno je uloženo sredstava, vremena i truda svih sudionika u ovoj investiciji da bismo dobili nov, prepoznatljiv proizvod. Svaka je sezona izazov, a ova će posebno iziskivati dodatnu odgovornost i trud, posebno u segmentima koji su prošireni ili u potpunosti novi, poput wellnessa i pool bara Mezzino. Vjerujemo u svoju kvalitetu, sigurni smo u pozitivne reakcije naših gostiju i želimo uspješnu sezonu i nama i svim ostalim kolegama u Valamaru.“

Osim toga, Belinda zaključuje: „Gostima želimo ponuditi poseban ugođaj i kvalitetu u svakom segmentu, srdačnu dobrodošlicu, osjećaj sigurnosti, intime i opuštenosti.“ Uz Belindin tim i novo ruho hotela na našem prekrasnom jugu to zaista neće biti teško.

JESTE LI ZNALI?

„Argosy“ znači „dubrovačka lađa“, što potječe od talijanskog izraza „Ragusea“, tj. „una (nave) Ragusea“, a Oxfordski rječnik donosi inačice ragasye, arguse, argose, rhaguse, ragosie, argosea, argosey, argozee, argosie, argosy. U The Encyclopaedia Britannica (14. izdanje, London, 1929, str. 336.) pod natukncicom argosy stoji: „Izvorni naziv za karaku ili trgovački brod iz Dubrovnika, kao i brod iz ostalih jadranskih luka, a koji se sada upotrebljava u pjesništvu za bilo koji brod što nosi bogatu robu.” Websterov New World Dictionary (1986.) za natuknicu „argosy, argosies“ navodi: „[earlier ragusy < (nave) Ragusea, (vessel of) Ragusa]“, te također „a large ship, especially a merchant ship; a fleet of such ships“.

Argosy spominje i William Shakespeare na samom početku drame „Mletački trgovac“:

„… There, where your argosies with portly sail,/ Like signiors and rich burghers on the flood,/ Or, as it were, the pageants of the sea, / Do overpeer the petty traffickers,/ That curtsy to them, do them reverence,/ As they fly by them with thir woven wings.”

(„… Gdje raguške vam lađe veličajno jedre/ i k’o gospoda ili bogati građani / na vodi, kao da su morske svečanosti,/ odozgo gledaju brodice trgovačke/ što im se klanjaju i poštuju ih smjerno / kad mimo njih na tkanim krilima prolete.”)*

*Izvor: www.hazud.hr (portal Hrvatske akademske zajednice domovine i dijaspore).