Završena je peta sezona našega donacijskog programa „Tisuću dana na Jadranskom moru“. U okviru programa tijekom protekle četiri godine ljetovalo je više od 1500 djece i voditelja iz cijele Hrvatske, a u listopadu smo se pozdravili s posljednjim skupinama djece koje su uživale u svome, za mnoge prvome, boravku na moru. U ovom ViV-u donosimo njihove dojmove iz Baške.
Corinthia Baška Sunny hotelom ove jeseni odjekivao je smijeh djevojčica iz dječaka iz različitih dijelova Hrvatske koji su se kući vratili prepuni dojmova, novih prijateljstava i nezaboravnih iskustava.

Štićenici Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije uživali su u međusobnom druženju i druženju s ostalim gostima hotela, upoznavanju novih ljudi i mjesta, razmjeni iskustava iz svakodnevnog života te, naravno, kupanju i uživanju na plaži i u moru. „Posjetili smo i mjesto nastanka glagoljice i Bašćanske ploče te tako ponovili znanje iz povijesti naše zemlje. I vrijeme nas je poslužilo pa je ovo bilo nezaboravno iskustvo za sve sudionike! Hvala Valamar Rivieri od srca“, rekla je tajnica udruge Maja Koren Golub.

Bašku su posjetila i djeca iz Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije ZIPKA, a predsjednica udruge Bernarda Nada Furjan poslala je sljedeće: „Vidjeti prvi put beskrajno plavetnilo, udahnuti morski zrak, proplivati, družiti se s drugom djecom, produbiti odnos s udomiteljem ili se družiti s braćom koja su smještena u drugoj udomiteljskoj obitelji za udomljenu je djecu nezaboravno iskustvo! Preko Valamar Riviere udomljenoj je djeci omogućeno da bezbrižno i sa smiješkom na licu uživaju u svom djetinjstvu i zato od srca hvala Valamaru na tome!

Djeca su bila oduševljena morem, plažom i smještajem u hotelu pa su ponijeli predivne uspomene koje će pamtiti cijeli život. Zahvaljujemo osoblju hotela i pohvaljujemo ih jer su srdačno i toplo prihvatili djecu te su na taj način doprinijeli ukupnoj sreći i zadovoljstvu djece. Još jednom velika HVALA!“, napisao Siniša Stričak, ravnatelj 1. Osnovne škole Čakovec, čijih je 17 učenika slabijega imovinskog statusa prvi put u životu uživalo u našem prekrasnom moru.

Iz Osnovne škole „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog došlo je 35 učenika u pratnji triju profesorica. Svoje su morske dane proveli u školi plivanja, likovnim radionicama, šetnjama Krkom i brojnim drugim aktivnostima uživajući u smještaju, odličnoj hrani i druženju. „Ovaj je projekt zaista hvalevrijedan jer djeci slabijega imovinskog statusa, osim boravka na moru, omogućuje da se druže te da nauče neke vještine koje će im biti nužne u svakodnevnom životu“, poručila je ravnateljica škole Sanja Sertić.

Zvjezdana Vincetić iz Udruge udomitelja djece Primorsko-goranske županije DAMDOM napisala nam je: „Nikolina, Eva, Daniel, Noah, Emanuel i Patrik i udomitelji Zvjezdana i Ivica istinski su uživali u prekrasnom sunčanom vrijemenu, udobnom hotelu, unutarnjem i vanjskom bazenu, preukusnoj hrani i ljubaznosti hotelskog osoblja. Prošetali su Baškom, izležavali se na jednoj od najljepših plaža, a u nedalekom Jurandvoru saznali sve o Bašćanskoj ploči. Naš smo projekt nazvali ‘U zajedništvu pronaći sebe’ i upravo tako je i bilo. Odmorni, sretni, puni pozitivnih dojmova vratili su se svojim svakodnevnim obvezama.

U ime djece iz Udruge udomitelja djece i odraslih osoba „Veliko srce“ iz Čazme javila nam se predsjednica Đurđica Pazdrijan: „Najprije vam želimo zahvaliti na predivnom gostoprimstvu, zaista smo se osjećali posebno. Proveli smo četiri čarobna dana u hotelu punom čarolije i topline. Dobili smo sve, predivan smještaj, bazen, šetnje uz more, ukusnu hranu i more, koje su neki vidjeli i prvi put u životu. Hvala što ste se sjetili djece koja odrastaju u zamjenskim udomiteljskim obiteljima. Trudimo se svojim radom, suradnjom s nadležnim cetrima za socijalnu skrb i provedbom projekata unaprijediti kvalitetu života djeci, pri čemu ste nam i vi svojom donacijom pomogli. Veličanstveni pogled, hotel i ljubazno osoblje za poželjeti – zaista čovjeku ne treba ništa više da bi bio sretan!“

„Hvala Valamaru koji nam je omogućio da doživimo bajku. Nitko od nas do sada nije ljetovao u hotelu. Sve je bilo predobro da još uvijek prepričavamo kako je predivno u Valamaru.  Osoblje ljubazno, smještaj kraljevski, hrana bogovska! Hvala vam od srca od svih nas! Projekt „Tisuću dana na Jadranskom moru“ je najbolji!“, stoji u pismu Natalije Medak, predsjednice Udruge udomitelja Vukovarsko-srijemske županije “Zagrljaj” iz Vukovara.

Hvala svim našim dragim gostima na lijepim riječima.