Hoteli u Baški, Poreču i Rapcu u lipnju su s velikim zadovoljstvom ugostili djecu iz središnje Hrvatske i pružili im najljepše uspomene na ljetovanje u Valamaru.

Velikoj većini djece bio je to prvi susret s morem i prvo ljetovanje koje će zasigurno još dugo pamtiti, o čemu svjedoče vrlo emotivna pisma i poruke brojnih udruga uključenih u program koja pristižu u Valamar poslije povratka kući.

POREČ

„Mali zmajići zahvaljuju Valamaru na još jednom nezaboravnom ljetovanju u predivnom Lanterna Premium Camping Resortu. Bili smo paženi i maženi, sjajno se zabavili na bazenima i toboganima, plesali u dječjem disku, družili se i uživali. Čak se i naš dlakavi četveronožni volonter osjećao kao kod kuće i zajedno s nama prvi put proplivao na ‘psećoj’ plaži. Najveći je šok bio kad su djeca iznenađeno zaključila da je more slano! Hvala Valamaru i svim zaposlenicima kampa koji su nas tako lijepo primili, a posebne pozdrave šaljemo animatorici Sandri iz Maro kluba, koja je osvojila mala zmajska srca“, poručuje Martina Leopold, voditeljica Društva za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece Mali zmaj iz Zagreba.

Porečka Pinia Sunny Residence by Valamar ugostila je mališane i voditelje iz Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije, a predsjednica udruge Klaudia Dokozić napisala je: „Još je jedno ljetovanje iza nas… Bilo je prekrasno. Ali naša su ljetovanja puno više od uživanja i zabave, ona su veliki korak u samostalnosti naših Smajlića! Na ljetovanjima postajemo socijaliziraniji jer jačamo naša prijateljstva, postajemo snalažljiviji i hrabriji jer nailazimo na neke nove probleme (i rješavamo ih), postajemo odrasliji jer prolazimo kroz još jedno novo iskustvo… I zato hvala roditeljima na hrabrosti i povjerenju u svoju djecu i u nas kojima ih prepuštaju, hvala donatorima, a najviše svim dobrim dušama koje se uvijek skrivaju negdje iza, pored, uz sva naša ljetovanja i od njih učine nezaboravna iskustva.

Zahvaljujući ovom Valamarovu programu brojna djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz naše udruge mogla su otići na more i uživati u boravku u hotelu. Ovo nezaboravno ljetovanje svima će nam zauvijek ostati u najljepšem sjećanju.” Riječi su to Mladenke Ravenski, predsjednice Udruge udomitelja i obiteljskih domova „Nada“ iz Ivanca nakon ljetovanja grupe djece u našem Poreču.

BAŠKA

Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar na otoku Krku na nekoliko je dana bio dom malih štićenika Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“, čija je predsjednica Nevenka Fuchs napisala: „Valamar nam je i ove godine otvorio svoja vrata. Djeca s teškoćama u razvoju mlađeg kluba ‘Naši anđeli’ uz nužnu pratnju provela su četiri prekrasna dana na otoku Krku uživajući u Valamarovu hotelu. Od srca zahvaljujemo Valamaru što smo bili korisnici donacijskog programa Tisuću dana na Jadranskom moru.“

Slično su nam javili i iz Centra za rehabilitaciju Varaždin – podružnica Pustodol, čiji su štićenici uživali u Baški. „Bilo je prekrasno. Dobila sam jako lijepe povratne informacije od djece i voditelja u pratnji koji su bili u Valamarovu hotelu. Svi su bili jako ljubazni i pristupačni, a djeca su uistinu uživala u ljetovanju na moru”, kazala je Vlasta Rak, predstojnica Centra.

RABAC

Djeca iz Osnovne škole Komarevo iz Siska i Udruge udomitelja djece Međimurje iz Čakovca svoje su ljetovanje iz snova provela u Miramar Sunny Hotelu by Valamar. U Allegro Sunny Hotelu by Valamar s radošću smo dočekali veselu grupicu iz „Sretne mame“, samoborske udruge samohranih roditelja i jednoroditeljskih obitelji.

Želim zahvaliti Valamar Rivieri što je našim učenicima omogućila nezaboravno ljetovanje. Prekrasno je vidjeti zadovoljstvo na licima djece koja nikada ranije nisu bila na moru”, izjavila je Gordana Vasić, ravnateljica OŠ Komarevo.

„Da nema ovakvih natječaja, neka djeca ne bi nikada vidjela more. Ovo je ljetovanje djeci bilo uistinu nezaboravno iskustvo”, istaknula je Marina Hoblaj, predsjednica Udruge udomitelja djece Međimurja, koja pomaže djeci bez adekvatne roditeljske skrbi i udomiteljskim obiteljima i zalaže se za njih.

„Djeca su sa sobom ponijela divne uspomene i uživala su u boravku na moru. Bilo nam je predivno, da želimo opisati u jednoj riječi – bio bi to raj! Velika nam je čast što smo bili dio ove lijepe ljetne priče. Od srca hvala kompaniji Valamar i svakom pojedinačno koji su uljepšali naš boravak!“, kazala je Ana Mišić, predsjednica Udruge. Svoje su vesele trenutke pažljivo bilježili te ih pretočili u kratki video koji su odmah objavili na internetskoj stranici udruge.

U ovogodišnjem programu „Tisuću dana na Jadranskom moru“ sudjelovat će ukupno 26 udruga iz svih krajeva Hrvatske te ćemo i ove godine tako ugostiti više od 300 djece i njihovih voditelja. Veselimo se njihovim ozarenim licima i uživanju u našim destinacijama.