Počela je peta sezona programa „Tisuću dana na Jadranskom moru“ i u naše destinacije već su stigle prve udruge i mali gosti za koje ćemo se pobrinuti da im ovo ljetovanje ostane u dugom i nezaboravnom sjećanju.

Udruga Veliko srce malom srcu neprofitna je humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Ta je udruga na zasluženo ljetovanje otišla u Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar na otoku Krku. Ivica Krmpotić, voditelj podružnice za Primorsko-goransku i Istarsku županiju te član Upravnog odbora udruge ne krije oduševljenje što su baš oni među udrugama koje su dobile takvu priliku jer, kako ističe, određenoj djeci i roditeljima bio je to prvi odlazak na more i neprocjenjive su uspomene koje će ponijeti sa sobom. Djecu i roditelje oduševio je izgled hotela, a najviše ih je obradovao bazen u kojemu su provodili najviše vremena. Posljednjega je dana boravka u suradnji s hotelskim Valamar timom organizirana zabava iznenađenja za djecu i roditelje. „Zahvaljujem Valamaru što ovako nešto lijepo radi za našu udrugu, ali i sve udruge u Republici Hrvatskoj. Djeci i roditeljima ovakav je projekt iznimno važan jer ne samo što dobivaju boravak na moru u objektima, nego i boravak na moru koji na njih djeluje kao psihofizička terapija koja snažno doprinosi mentalnom zdravlju obitelji i zdravlju djece općenito“, zaključuje Ivica Krmpotić.

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica jedan je od najstarijih domova sa školom za djecu i mlade s intelektualnim teškoćama, a njihovi su učenici stigli u Valamar Tamaris Resort te nam odmah javili svoje dojmove. „Došli smo u najljepši hotel. Nikada nisam bila u takvom hotelu. Dojmili su me se pažljivi ljudi. Najljepša vam hvala!“, kazala nam je simpatična učenica Ivana. Učenik Marko također ne krije svoje oduševljenje: „Najljepše mi je bilo kupati se i hotel mi je baš super. Hrana je bila jako ukusna. Najviše mi se svidio brod koji nas je vozio na Brijune.“ Razrednica 8. a razreda Suzana je istaknula: „Dojmovi su nemjerljivi. Nikad nismo bili na takvom putu. Najviše su nas se dojmili ljudi u Valamaru koji su bili jako susretljivi i pristupačni. Svi ćemo se dugo sjećati ovog putovanja“. Razrednica nam je objasnila koliko je ovo iskustvo koristilo njihovim učenicima jer im je boravak na moru bila i određena vrsta obrazovanja za snalaženje u različitim i dosad nepoznatim situacijama među mnoštvom ljudi. No djeca su se snašla odlično i upravo im takvo iskustvo mnogo znači.

Za kraj nam je razrednica 8. b Marija poručila: „Pjesnik je jednom napisao ‘Možda danas nećeš moći učiniti neko veliko djelo, koje će svi odjednom zamijetiti, ali probaj činiti mala djela s puno ljubavi i duše!’, a vi ste učinili veliko djelo s puno ljubavi i duše!“

U Poreč nam je stigla vedra grupa mladih iz Đakovačko-osječke nadbiskupije, prijatelji udruge Maltezer koji su su svoja tri dana maksimalno iskoristili za pravu uživanciju u moru i lijepom vremenu. Gotovo su svaku minutu ispunili brojnim aktivnostima, a njihov smijeh i veselje kao da još uvijek odjekuje u našem COOEE Pinia Hotelu by Valamar.