Tisuću dana na Jadranskom moru humanitarni je projekt koji će Valamar provesti već šestu godinu zaredom i kroz koji je do sada već donirano više od 5.000 noćenja za gotovo 2.000 djece i njihovih voditelja.

I ove godine donirat ćemo tisuću noćenja u Valamarovim hotelima, ljetovalištima ili kampovima. Natječaj će biti objavljen tijekom travnja, a sudionici natječaja mogu biti isključivo institucije, škole i registrirane udruge sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Prijave se moraju odnositi na projekte ili program rada za 2019. godinu, koji se pak odnose na podupiranje rada s djecom bez odgovarajuće skrbi, djecom iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, djecom s određenim zdravstvenim poteškoćama kojima bi boravak na moru koristio u smislu liječenja ili oporavka te djecom s posebnim potrebama. Posebnu prednost imat će djeca koja još nikad nisu imala priliku ljetovati na moru. Periodi boravka djece na moru odnose se na svibanj, lipanj, rujan i listopad 2019. godine ovisno o raspoloživim terminima u objektima Valamara, s uključenom uslugom punog pansiona.

Tisuću dana na Jadranskom moru provodi se u okviru jednog od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja kompanije pod imenom „Veliko srce Valamara“. Ovaj vrijedan projekt krovna je platforma mnogih humanitarnih i edukativnih radionica koje provode same udruge i škole tijekom boravka u Valamaru.

U humanitarni projekt svake godine uključuju se brojni Valamarovi zaposlenici na što smo posebno ponosni. Valamar je za program „Tisuću dana na Jadranskom moru“ dobio priznanje „Ponos Hrvatske“ – prestižnu nagradu za humanitarna djela čije dobitnike biraju građani, a za komunikaciju projekta dobio je i nagradu Grand Prix od strane Hrvatske udruge za odnose s javnošću.