Projekt Tisuću dana na Jadranskom moru jedan je od ključnih projekata našeg društveno odgovornog poslovanja koji nas svake godine iznova podsjeća na ljepotu bezbrižnog djetinjstva i sve male stvari u životu koje pružaju veliku radost – obiteljski odmor i igre u plićaku, sladoled koji se topi dok ga ližemo, mama koja nas uporno maže kremom za sunčanje, bake koje nas tjeraju van iz mora i djedovi koji nas vode na pecanje…

Te male stvari stvaraju uspomene za cijeli život. I sretni smo što ih imamo, no istovremeno i tužni što ih nemaju svi. Upravo stoga kao velika turistička kompanija možemo i ostaloj djeci pružiti uspomene za cijeli život. Diljem naših destinacija u protekla dva mjeseca ugostili smo brojne udruge i mališane iz različitih dijelova Hrvatske te im nastojali pružiti pravi odmor za pamćenje. Donosimo nekoliko lijepih priča…

 Mali Međimurci u Poreču

Članovi Udruge udomitelja djece Međimurja proveli su, kako kažu, četiri nezaboravna dana u Valamarovoj Casa Agavi i uživali u svakom trenutku. Klince i klinceze najviše su oduševili bazeni, a hvalili su i naše osoblje te kuhare i bogatu ponudu obroka. Čim su se vratili kući poslali su nam nekoliko riječi zahvale, koje su nas duboko dirnule: „Djeca su do sada mislila da takvo nešto postoji samo na televiziji te su doslovce ostali bez riječi od oduševljenja. Teško je opisati riječima koliko je sreće i zadovoljstva bilo vidljivo u njihovim očima i srcima. Još vam jednom najljepše zahvaljujemo što ste nam omogućili ovakvo nezaboravno ljetovanje.“ Mali naši Međimurci, bilo nam je zadovoljstvo!

Bajka djece iz Bedekovčine

Dva dana našeg života pretvorila su se u bajku koja će još dugo, dugo biti glavna tema svih naših razgovora“, napisala nam je voditeljica kluba Put – djeca i mladi s teškoćama u razvoju pri Udruzi invalida Bedekovčina Dragica Burek. Boravak u hotelu Valamar Pinia opisuju jednostavno prekrasnim – od plaže preko bazena i restorana do smještaja. Posebno ih je oduševila ljubaznost osoblja koje ih je, kako kažu, prihvatilo kao poželjne i uvažene goste. Hvala vam, mali naši Bedekovčani. Hvala vam, kolege u Piniji.

Porečki dani udruge Pogled

Casa Agava ugostila je krajem svibnja mališane iz Udruge za autizam Pogled iz Nedelišća, a nas je posebno osvojilo pismo mame Mirne čiji je mali Luka uživao kao nikada do sada u igrama na bazenima i dječjem igralištu: „Usluga je izvrsna i vaše je osoblje bilo jako ljubazno i nasmijano, na sve što smo upitali ili tražili informaciju odgovarali su iznimno ljubazno. Hrana je, kako bi mi sjevernjaci iz Međimurja i Varaždina rekli, ‘za prste polizati’. Takvu uslugu još nismo doživjeli. Jednom riječju, bilo nam je jako lijepo i htjela bih vam zahvaliti što ste senzibilni i društveno odgovorni prema djeci s invaliditetom i onima koji si to ne mogu priuštiti. Malo je takvih u današnje vrijeme, a nama to jako puno znači. Riječima neopisivo.“ Mama Mirna, najbolji ste!

Praznici po mjeri svakog djeteta

Projekt Grada Koprivnice Praznici po mjeri svakog djeteta doveo je djecu iz socijalno ugroženih obitelji u kamp Zablaće u Baški. Dok je Grad Koprivnica mališanima osigurao odgovarajuće komplete odjeće i obuće, velike ručnike za plažu, rekvizite za boravak na moru, vodu i grickalice za put, džeparac te putno osiguranje, naši su kolege u kampu dali sve od sebe da djevojčicama i dječacima pruže odmor iz snova. Svakodnevno su voditelji organizirali različite aktivnosti i radionice, ujutro ih je škola plivanja čekala na bazenima hotela Corinthia, a u poslijepodnevnim satima na plaži. Bravo za Koprivničane i odličan projekt!

Mali sportaši u Valamaru

Mali članovi Zajednice sportskih udruga Grada Pazina zasluženo su se odmarali u Poreču. Oni najmlađi (od 5 do 7 godina) najviše su uživali u bazenu u školi plivanja, a kažu da im je sjajno bilo plesati u bazenu, plivati u dubokoj vodi, plivati sa i bez crvića i daskica, jesti u restoranu, spavati bez roditelja u „kućama“ (kako su nazivali apartmane), gledati zalazak sunca, obaviti jutarnji trening i, naravno, odmotati darove kojima smo ih ispratili kući. No i nešto stariji sportaši tinejdžeri nisu ništa manje uživali u bazenima, aktivnostima i ponudama Valamar Club Tamarisa. Želimo im puno sportskih uspjeha!

Anđeli u Piniji

Djecu iz mlađeg kluba Naši anđeli, Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice iz Koprivnice i njihovu pratnju u lipnju smo dočekali u hotelu Valamar Pinia. Naši su gosti posebno pohvalili ljubazno osoblje i ukusnu hranu te all inclusive smještaj u sobama prilagođenima osobama s invaliditetom te ih je obradovalo što je i cijeli hotel s popratnim objektima u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom, odnosno obiteljima s malom djecom u kolicima. Drago nam je što smo im mogli omogućiti da se kod nas osjećaju kao kod kuće!