Druga je polovica travnja u Valamaru rezervirana za dva vrhunska sportska događaja. Prvo će od 13. do 16. u mjesecu 500 biciklista sudjelovati na jednoj od najljepših MTB utrka u Europi – 4 Islands, u kojoj se tijekom četiriju dana prelazi 250 kilometara zahtjevnih staza na četirima otocima: Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.

Svi su sudionici smješteni u Valamarovim hotelima, a o popularnosti utrke govori i podatak da je rasprodana za natjecatelje i dva mjeseca prije početka.

U Valamarovim hotelima smješteni su i sudionici i organizatori najvećega redovitog godišnjeg sportskog događaja u Hrvatskoj – Tour of Croatia. Više od 1000 kilometara duga staza u šest etapa kreće iz Osijeka, prolazi kroz više od 100 mjesta i završava na Markovu trgu u Zagrebu. Da je riječ o visoko kvalitetnoj utrci govori i popis sudionika među kojima su pobjednici Tour de France, Giro d’Italia, svjetski prvaci i osvajači olimpijskih medalja. Velika je i medijska popraćenost, a dovoljno je spomenuti više od 500 minuta uživo na Eurosportu. Peta etapa Tour of Croatia počinje u Poreču, kod hotela Valamar Riviera.

4Islands-Cycling_01-