Biciklistička utrka, čiji je organizator agencija Top Sports Events, organizirana je četvrtu godinu zaredom od 17. do 22. travnja u šest etapa na trasi dugoj više od 1000 kilometara diljem cijele Hrvatske.

Ove je godine još zahtjevnija utrka rangirana u višoj kategoriji Svjetske biciklističke organizacije (UCI) – 2. HC u odnosu na prethodnu godinu, a ugostila je timove iz najvišeg ranga klasifikacije. Ove je godine Rapcu pripala čast biti domaćinom starta 5. kraljevske etape koja se protezala od Rapca pa sve do Učke.

Ukupni je pobjednik četvrtog izdanja Kanstantsin Siutsou iz momčadi Bahrain-Merida Pro Cycling Team. Ta je momčad ujedno i najbolja na ovogodišnjoj utrci.

Zanimljivo je istaknuti da su, nakon prvog izdanja TOC-a, organizatori dobili pohvale iz njemačke redakcije Eurosporta da je završni krug u središtu Zagreba najatraktivniji krug koji su vidjeli i da svakako trebaju ustrajati na tom završetku. Dinamičnost i zahtjevnost krugova po centru Zagreba ne dopušta predahnuti ni najslabijima ni najjačima, a pobjeđuje redovito najspremniji eksplozivni biciklist na utrci.

Sportska uzbuđenja i najljepše kadrove Hrvatske organizatori utrke poslali su na sve kontinente u televizijskom prijenosu. Naime, utrku je svakodnevno prenosio HRT s ukupno 11 sati televizijskog prijenosa uživo te ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos emitiran je i na Eurosportu, a prijenos su emitirale i brojne televizijske postaje u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih su neke Tour of Croatia prenosile i uživo.