Od 20. do 22. travnja Baška je četvrtu godinu zaredom svojim gostima i građanima poklonila jedinstveni festival koji slavi zajedništvo i ljepotu prirode – Bašku rožicu.

Kao i prethodnih godina, simpatična je Baška tih dana obilovala radionicama, glazbenim nastupima i zanimljivim sadržajima kao što je šetnja Bašćanskom stazom glagoljice. U središtu je pozornosti naravno bio i sajam cvijeća na kojemu su se predstavili proizvođači cvijeća iz cijele Hrvatske i koji je mališanima, uz predstavu „Ključarica“, ponudio iznimno zabavne radionice: vrtlarsku, glazbenu (s instrumentima od recikliranog materijala) te cvjetno-dizajnersku. Oni malo veći uživali su u programu „Travanjska priča“, koji je uključivao razgledavanje Bodulskog vrta uz degustaciju, glazbenu točku i izložbu slika i vrtnih skulptura Marije Jusufović te predstavu „Shirley Valentine“ u izvedbi Ksenije Pajić.

„Nakon tradicionalne proslave Uskrsa uz nastup Zagrebačkog kvarteta, velike biciklističke utrke MITAS 4 Islands MTB Stage Race te B2B Traila, Baška rožica je odličan način za nastavak uživanja u prirodi i okolišu Baške. Stalnim razvojem događaja i manifestacija fokusiranih upravo na ponudu vanjskih aktivnosti, osobito u predsezoni, te iskorištavajući u prvom redu potencijal našega prirodnog okruženja, omogućujemo ne samo novi aspekt turističke ponude, nego i postupno razvijanje pružanja cjelogodišnjega turističkog iskustva“, istaknula je direktorica ureda TZO Baška Ivana Kovačić.

Slažemo se, Baška rožica uistinu je poseban festival.