Travelife je međunarodni certifikacijski sustav koji promiče održivost unutar turističke industrije te pomaže turoperatorima, hotelima i ostalim smještajnim kapacitetima da upravljaju i prate svoj društveni i ekološki utjecaj, kao i da o svojim postignućima informiraju goste i partnere. Održivost je bitan segment turističkog poslovanja jer se na taj način pomaže očuvanju jedinstvenih prirodnih i kulturnih osobitosti destinacije, a privlačnost destinacije je osnovni preduvjet odmorišnog turizma.

Ove godine je čak 16 Valamarovih hotela zaslužilo prestižni Travelife Gold Award certifikat: Valamar Diamant 4*, Valamar Crystal 4*, Valamar Rubin 3*, Valamar Isabella 4*, Valamar Zagreb 4*, Valamar Club Tamaris 4*, Valamar Riviera 4*, Hotel & Casa Valamar Sanfior 4*, Valamar Bellevue 4*, Allegro 3*, Miramar 3*, Valamar Koralj Romantic 3*, Valamar Dubrovnik President 5*, Valamar Lacroma Dubrovnik 4*, Valamar Argosy 4* i Valamar Pinia 3*.

Travelife Gold Award je priznanje hotelima koji u najvećoj mogućoj mjeri ispunjavaju stroge kriterije održivosti. Hotel kojemu se dodjeljuje Travelife certifikat mora zadovoljiti 150 kriterija, od kojih su najvažniji: očuvanje okoliša kroz racionalizaciju potrošnje energije i vode te smanjenje onečišćenja kroz kontrolu otpada, pozitivno djelovanje na socijalnom području poput brige o dobrobiti zaposlenika kroz osiguranje dobrih uvjeta rada i ulaganja u edukacije, zatim suradnja s lokalnom zajednicom, potpora lokalnoj ekonomiji te briga o očuvanju i zaštiti tradicije. Bitan kriterij na temelju kojeg se ocjenjuje je i razina komunikacije s gostima – uključivanje gostiju u aktivnosti održivog poslovanja, primjerice kroz organiziranje čišćenja plaža, isticanje važnosti recikliranja tijekom boravka u hotelu i racionalizacije u potrošnji vode i energije.

Svih 16 Valamarovih hotela ispunili su zahtjevne Travelife kriterije, što je još jedan dokaz da je održivost, kroz uvažavanje najviših standarda zaštite okoliša, u srži poslovanja Valamar Rivijere. Iz godine u godinu, Valamar Riviera d.d. sve više pažnje posvećuje sustavnom očuvanju okoliša, racionalnom korištenju resursa, brizi o dobrobiti radnika i prosperitetu zajednice te nastavlja sa certificiranjem hotela i kontinuiranim ulaganjem u područje održivog poslovanja.