Vrhunski svjetski biciklisti i naši bike ambasadori Manuel Fumić i Matthias Grick početkom ljeta došli su u naše destinacije te održali trening kampove za rekreativce i profesionalce.

Krk je tako posjetio profesionalni austrijski vozač Matthias Grick te od 31. svibnja do 3. lipnja pretežno inozemnim gostima trening kampa predstavio otok na brdskom biciklu. Ukupno 20 sudionika tako je moglo voziti najljepšim stazama koje čine dio utrke „4 Islands“, naučiti sve o dijelovima bicikla i kako ga pripremiti za vožnju. Domaćin je Matthiasovu kampu bio hotel Corinthia, a osim u biciklizmu sudionici su uživali u toplim danima i kupanju, probali su i domaću mediteransku kuhinju i osjetili gostoljubivost otoka, ali i isprobali najnovije KTM-ove modele.

Dva dana s Manuelom vrijede više od cijeloga tjedna samostalnog bicikliranja bez pravog cilja“, zaključak je sudionika rabačkoga trening kampa Manuela Fumića. Brdskobiciklistički kamp, koji smo organizirali u suradnji s jednom od najvećih svjetskih zvijezda brdskog biciklizma, okupio je 50-ak sudionika u dva dana, od 29. lipnja do 1. srpnja. Rabac je inače Manuelova baza za pripreme za nadolazeće utrke pa je tako ove godine svoje znanje i iskustvo odlučio podijeliti sa svim ljubiteljima vožnje na dva kotača, i rekreativcima i profesionalcima. Sudionici su, uz druženje i razmjenu iskustava s istomišljenicima, mogli iz prve ruke dobiti niz korisnih savjeta vezanih uz vrstu i koncepte treninga, nutricionističke i kondicijske pripreme za utrke i natjecanja i ostale vještine specifične za brdski biciklizam i životni stil profesionalnog sportaša. Svakoga su dana proveli oko dva sata u vožnji po destinaciji te uživali u druženju s ovim izvrsnim sportašem i njegovim trenerom Philom Dixonom, vrhunskim stručnjacima koji i te kako poznaju tajne treninga, ali i društveni aspekt brdskog biciklizma.

Zadovoljan sam s kampom i sudionicima. Bilo je zanimljivo razmijeniti iskustva i upoznati nove sjajne ljude. Veseli me veliki interes, a nadam se da će takav, ako ne i veći, biti i za nadolazeće kampove. Rabac i Labin imaju sjajne staze i za rekreativce i za profesionalce, ovo je uistinu odlično mjesto za trening i rekreativnu vožnju tijekom cijele godine. Netaknuta priroda, zelenilo i sunce. Bolje ne možete poželjeti. Zahvaljujem Valamaru i Bike Centru Rabac na odličnoj suradnji i podršci. Vidimo se uskoro!“, poručio je Manuel na odlasku.

A to „uskoro“ jest listopad kada slijedi novi trening kamp koji će poput ovoga biti otvoren i za profesionalce i za rekreativce.