Cirkusanti, akrobacije, likovi iz bajki, glazba, ples i kino na otvorenom – samo su djelić programa zboh kojeg će Poreč biti središte Jadrana cijelog ljeta

Poreč Open Air, „festival života“, glazbenim će, kulturnim i uličnim događanjima obogatiti ponudu grada i omogućiti svim posjetiteljima, gostima i stanovnicima da dožive poseban duh  Poreča. U okviru festivala – koji organizira tvrtka MPG, a glavni je sponzor partner i idejni začetnik Valamar Riviera – posjetitelji i građani Poreča od 9. lipnja do 10. rujna besplatno će uživati u koncertima, nastupima DJ-eva, gledanju filmova na otvorenom, kazališnim predstavama te uličnim performansima. Poseban su dio festivala veliki koncertni spektakli poznatih zvijezda čije će detalje organizatori otkriti uskoro, no jedno je sigurno – u Poreč će privući velik broj posjetitelja iz čitave regije.

Bogat i raznolik program

Program festivala Poreč Open Air izuzetno je bogat i raznovrstan pa će u njemu svatko pronaći nešto za sebe. Program Circus in the City na gradskim će ulicama svakoga ponedjeljka ugostiti akrobate, žonglere i gutače vatre koji će središte grada pretvoriti u cirkuski šator, a na kraju svake večeri održat će se završni šou.  Najmlađe će osobito privući program četvrtkom kada će gradske ulice izgledati bajkovito jer će njima šetati likovi iz crtanih filmova i pozivati sve na Bal princeza u slikovitom dvorcu na obližnjem otoku Sveti Nikola. Površina mora ispred porečke rive oživjet će petkom zahvaljujući fantastičnoj laserskoj priredbi, a posjetitelji će se moći zabaviti u laserskom labirintu i osvojiti prigodne nagrade. Ljubitelji dobre glazbe uživat će u raznovrsnom glazbenom programu domaćih i inozemnih izvođača na mnogobrojnim lokacijama u gradu, dok će oni koji se zažele noćne zabave moći zaplesati uz zarazne ritmove inozemnih i domaćih DJ-eva.

Filmovi pod zvijezdama i upoznavanje s Istrom

Filmoljupci-romantičari doći će na svoje uživajući u filmskim klasicima i hitovima pod zvjezdanim nebom u vrtu Ville Polesini, a svakodnevne projekcije filmova zadovoljit će sve ukuse i uzraste. Program Istra Inspirit namijenjen je cijeloj obitelji s ciljem upoznavanja i približavanja povijesti Istre i Poreča te lokalnih legendi, a posjetitelje otočnog ljetovališta Valamar Isabella Island Resort nedjeljom očekuje pravi edukativno-zabavni program uz kazalište na otvorenom s pratećim audiovizualnim elementima, plesom, dramskim izvedbama te raznim projekcijama.

Program središnjega ljetnog događanja u Poreču – koje će zasigurno dodatno pridonijeti njegovoj rastućoj popularnosti među turistima, potvrđenoj i prošlogodišnjim porastom dolazaka od čak 11 posto – nadopunjavat će se u mjesecima koji slijede. Sve informacije o Poreč Open Airu i novosti u programu festivala mogu se pronaći na službenoj mrežnoj stranici www.porecopenair.com te na Facebook stranici www.facebook.com/PorecOpenAirFestival.

POA-pressica-3

IZ PRVE RUKE O POREČ OPEN AIRU

Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Rivijere:

„U suradnji s lokalnom zajednicom i ostalim dionicima želimo pokrenuti aktivnosti stvaranja doživljajnog turizma jer je to ključ povećanja konkurentnosti. Danas u turizmu nije dovoljno imati samo adekvatan smještaj, more ili povijesnu starogradsku jezgru jer turisti traže zabavu, aktivni odmor, izlete i doživljaje. Vjerujem da svi dionici turizma u odredištu, a posebno velika turistička poduzeća, moraju aktivno surađivati pri stvaranju sadržaja koji će podići konkurentnost destinacije te da će projekti poput ovoga pomoći pri daljnjem porastu vrijednosti turizma.“

Edi Štifanić, gradonačelnik Poreča:

„Festival Poreč Open Air još je jedna potvrda svih naših napora u tome da od Poreča stvorimo turistički brend u koji će se naši posjetitelji uvijek rado vraćati, da privučemo nove goste kvalitetnim i atraktivnim sadržajima te da, prije svega, stvorimo grad po mjeri naših građana. U proteklih nekoliko godina brojnim smo zapaženim događanjima opravdali titulu jednog od šampiona hrvatskog turizma i profilirali se kao destinacija u kojoj svatko može pronaći nešto za sebe. Poreč Open Air predstavlja upravo to – bogat, kvalitetan i raznolik program kojim ponudu u Poreču podižemo na novu razinu.“

Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča:

„S optimizmom očekujem prvo izdanje festivala Poreč Open Air koje će našoj destinaciji donijeti potrebnu svježinu i kvalitetu u programu tijekom turističke sezone. Program je namijenjen svim dobnim skupinama, a zasigurno će brendirati Poreč kao prepoznatljivu destinaciju koju odlikuje raznovrsnost ponude te vrhunska zabava.“

Joe-Basic-ispred-glavne-pozornice-u-Splitu-na-festivalu-Ultra-Europe---Photo-by-Rutger-Geerling

Intervju Joe Bašić 

Predstavnik tvrtke MPG, organizatora Poreč Open Aira – festivala života, upoznaje nas sa specifičnostima organizacije velikih događanja i svime što će taj festival ponuditi posjetiteljima Poreča.

Postajete sve češći gost u Poreču, u kojemu ste već organizirali različita događanja. Što mislite o Poreču kao destinaciji?

– Zahvaljujući vrhunskim hotelima, kulturnim i povijesnim znamenitostima, izvrsnoj hrani i divnim ljudima, Poreč je diljem svijeta prepoznat kao jedna od najprestižnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Uživam u posjetima Poreču, no oduvijek osjećam da grad može ponuditi i više. Festivalom Poreč Open Air otkrit ćemo i sve dosad „skrivene adute“ Poreča i u potpunosti oživjeti njegove prekrasne ulice brojnim događanjima i zabavnim aktivnostima za čitavu obitelj, kako bi svi posjetitelji maksimalno uživali u vremenu provedenom u Poreču i ponijeli iz njega nezaboravne uspomene.

S obzirom na Vaše iskustvo pri organiziranju velikih događanja, kao što je festival Ultra u Splitu, koliko je zahtjevan rad na ovako velikim projektima, u koje se zasigurno ubraja i Poreč Open Air?

– Organizacija bilo kojeg događanja zahtijeva jasan i dobro postavljen cilj, pri čemu u obzir valja uzeti raspoloživi proračun, komunikacijske potrebe i cjelokupni učinak događanja. U realizaciju događanja poput Ultre ili Poreč Open Aira uključen je iznimno velik broj ljudi pa njihovo organiziranje traži dobru koordinaciju, upravljanje vremenom i usredotočenost pri osmišljavanju, razvoju i provedbi. Hrvatska je malo tržište s ograničenim financijskim kapacitetima i zbog toga je potrebna dodatna kreativnost i financijska učinkovitost jer su, iako su resursi ograničeni, očekivanja uvijek velika. U uspjeh Poreč Open Aira usmjerit ćemo sve naše resurse, ljude, znanje i iskustvo. Veseli nas takav izazov i vjerujemo da ćemo stvoriti nešto što u Hrvatskoj još nije viđeno ni doživljeno.

Što će, prema Vašem mišljenju, biti najatraktivnije na predstojećem festivalu i najviše oduševiti publiku?

– Poreč Open Air uistinu će predstaviti Poreč kao vodeću destinaciju u Hrvatskoj i svim posjetiteljima pružiti nezaboravno i jedinstveno iskustvo. Bit će tu za svakog ponešto, za posjetitelje svih uzrasta i afiniteta. Poreč će oživjeti uz glazbu svih žanrova i nasmijana lica nakon uličnih performansa ili filmskih projekcija pod zvijezdama. Kad je riječ o obiteljskim događanjima, vrhunac pojedinog tjedna bit će zasigurno Bal princeza u prekrasnom dvorcu na otoku Sveti Nikola, zahvaljujući kojem će posjetitelji mlađih uzrasta na jedan dan postati princeze i prinčevi. Ljubitelje glazbe, plesa i „partijanja“ sigurno će oduševiti glazbeni festival s vodećim DJ-evima i drugim izvođačima koji će se 19. i 20. kolovoza održati u Peškeri, a na njemu očekujemo više od 20 000 posjetitelja. Program Poreč Open Aira počinje već u lipnju i trajat će do rujna, s intenzivnim svakodnevnim ritmom tijekom srpnja i kolovoza, koji će svakoga dana i svake noći oživjeti porečke ulice, kafiće i restorane. Bit će to jedinstveno i nezaboravno iskustvo!

POA-2