Uz bijele šljunčane plaže Rapca i zelenilo šume, u prirodnom okruženju koje poziva na sport, rekreaciju, opuštanje i istraživanje, smjestilo se turističko naselje Girandella 2*. Ovo naselje, idealno za aktivni odmor, nagrađeno je nizom vrijednih turističkih nagrada –  Vitkovice tours zaprvoklasnu usugu u 2012. godini t epriznanjem HolidayCheck za kvalitetu 2013. i 2014. godine. U Girandelli svaki gost može pronaći ponešto za sebe – sjajan animacijski tim za djecu svih uzrasta svake godine priprema bogat program animacije, dok rekreativci mogu uživati u sportovima na vodi, ronjenju, tenisu, odbojci na plaži, biciklizmu, kao i opuštanju u vanjskom bazenu s morskom vodom. Plaža u Girandelli ima „Plavu zastavu“, međunarodni simbol kvalitete za očuvanu okolinu, čistoću mora i plaže, dobro uređene plaže i visoku kvalitetu usluge.

Karlo Paliska, direktor Girandelle, svoju karijeru je započeo 2004. godine u tvrtki Rabac d.d. na poslovima pomoćnog konobara i konobara. 2007. godine radi na poslovima recepcionara, a 2008. godine počinje sa pripravničkim stažom i višegodišnjim pohađanjem Valamar akademije za buduće direktore objekata. 2011. godine radi na poslovima pomoćnika direktora, a već 2012. godine dolazi na mjesto direktora Girandelle. Tijekom sezone, Karlo se može pohvaliti s timom od 150 zaposlenika, koji svakodnevnim angažmanom pridonose savršenom funkcioniranju objekta. “Girandella je zahtjevan objekt – imamo 2 plažna objekta, oko 350 jedinica, centralnu kuhinju, tenis centar……Osim što fizički pokrivamo veliki prostor, uključeni smo i u organizaciju velikog broja evenata poput svadbi, ljetnog karnevala, programa na rivi i raznih koncerata. Dakle, potrebna je dobra interna organizacija i suradnja kako bi sve uspješno funkcioniralo” – naglašava direktor. A u Girandelli zaista sve uspješno i funkcionira. Već na prvi pogled, tim ovog objekta zrači pozitivnom energijom i odaje dojam jedne velike složne obitelji. “Sezona je bila uspješna, imali smo puno sunčanih dana, puno evenata….Svi planovi su ostvareni. Na ovakvom uspjehu mogu zahvaliti svim svojim kolegama! I zato ne mogu nikoga posebno izdvojiti, jer svi smo mi jedan dobro uigrani tim kojeg krasi zajedništvo, a bez zajedništva nema uspjeha!” – istaknuo je Karlo.

 

Gordana Vozila, šefica recepcije

Na pitanje koliko dugo je u Girandelli, Gordana sa smiješkom odgovara: “Oduvijek!” Gordana je već u školskim danima započela s radom u Rapcu. Uz izniman trud i zalaganje brzo je napredovala te je “iz sale krenula prema recepciji” i danas je na radnom mjestu šefice recepcije. Zadovoljna je okruženjem u kojem radi, složnim kolektivom, a osobito čestim zajedničkim druženjima koja još više pridonose složnom duhu ovog veselog tima. Ističe se  ljubaznošću i osmijehom na licu kojim će pridobiti svakog gosta. “Oko svakog gosta potreban je maksimalan trud i angažman kako bi se osjećao posebno. Potrebno je biti stalno na raspolaganju, biti pristupačan….i tada ćete imati zadovoljnog gosta! I za kraj, naravno, uvijek treba imati osmijeh na licu, jer osmijeh otvara sva vrata!” – objašnjava Gordana.

Luana Žamarija, domaćica

Luana se može pohvaliti dugogodišnjom karijerom u Rapcu. Počela je 1986. godine kao nadzornica u praonici rublja Rabac, a od 1995. – 1998. radila je u nekadašnjem hotelu Pluton. Od 1998. je na radnom mjestu domaćice u Girandelli, tako da ima dugih 17 godina iskustva u svom sadašnjem poslu. Jako je sretna što radi upravo u Girandelli, osobito zbog predivnih kolega koji joj svaki dan čine posebnim. Za sebe kaže kako je izrazito snalažljiva, marljiva i jako prilagodljiva osoba. Iako je Girandella veliki objekt, Luana stigne obaviti sve radne zadatke, a za to je najviše zaslužno njezino bogato iskustvo, kao i organiziranost i velika volja za radom. Kolege kuhare i konobare često zabavi i nasmije te je upravo zbog svoje vesele naravi omiljena u timu.

Valdi Boneta, šef kuhinje

Valdi je zaposlen na radnom mjestu šefa kuhinje prije dvije godine. Iako relativno nov u timu, u kratkom vremenu potpuno se pronašao u poslu kojim se bavi. U kuhinji je “na svom terenu” i goste svakodnevno oduševljava specijalitetima. Važan mu je osobni kontakt s gostima, jer na taj način upoznaje goste i njihove navike, a nerijetko i ispunjava posebne želje. U društvu kolega se voli šaliti i uvijek je spreman za podizanje radne atmosfere.

Toni Blašković, šef sale

Toni je na radno mjesto šefa sale došao ove godine, a karijeru je započeo još prije 12 godina kao konobar. Iznimno je zadovoljan poslom koji trenutno obavlja, kao i svim osobljem. “Posao tek upoznajem, ali već sada mogu reći da sam oduševljen domaćinskom atmosferom u objektu. S kolegama sam odmah našao zajednički jezik. Prva sezona je protekla izvrsno i zaista ne bih ništa mijenjao. Ovo je moj drugi dom, osjećam se kao da sam oduvijek ovdje” – otkriva Toni. Želimo mu puno uspjeha i nadasve puno osmijeha u daljnjem radu.