Turistička zajednica otoka Krka u suradnji s hotelijerima i turističkim zajednicama uspješno je početkom studenog prezentirala otok Krk u Luganu, na turističkom sajmu Swiss International Holiday Exhibition. 

Na sada već 17. Izdanju te manifestacije Turistička zajednica otoka Krka primila je nagradu Swiss Tourism Award 2019, i to za izvrsnost u turizmu, u segmentu održivog turizma, za očuvanje i isticanje prirodnih i kulturnih bogatstva otoka, za izvrsnost u standardima usluga i predstavljanje otočnih destinacija koje su se izdignule svojom ponudom,pa je razloga za njihovo predstavljanje na ovom sajmu bilo još više. 

Direktorica TZ-a Majda Šale istaknula je da je nagrada pripala otoku Krku, odnosno njegovoj Turističkoj zajednici zahvaljujući prepoznatim naporima otočana u zajedničkim nastojanjima da u svim segmentima ponude istaknu i organiziranim djelovanjem izdignu turističku ponudu otoka u odnosu na druge destinacije. 

U suradnji s hotelijerima Valamar Riviera, Hoteli Njivice, Hotel Malin, Hotel Riva i Hotel Vinotel Gospoja, Turistička zajednica otoka Krka predstavila je ponudu otoka Krka i na sajmu I viaggiatori, vodećem u švicarskoj regiji Ticino. Sajam je obišlo oko 20.000 posjetitelja, i to na 10.000 četvornih metara prostora, gdje su svoju ponudu predstavili izlagači iz više od 30 zemalja svijeta na 250 štandova.