U povodu Svjetskog dana čišćenja (World Cleanup Day), 15. rujna, u suradnji sa Županijskom lučkom upravom Krk i uz podršku TZO Baška, organizirana je eko-akcija čišćenja podmorja u luci Baška.

Pozivu su se odazvali Ronilački centar “Squatina” Baška, KPA “3.Maj” Rijeka, SPD “Luben” Bakar i ŠRD “Škrpina” Baška, koji su skupili pun kontejner raznog otpada, od staklenih boca, guma, starih lanaca do plastike i sl.

Ovo je dio globalne inicijative, jedne od najvećih ekoloških akcija na svijetu u kojoj danas sudjeluju milijuni ljudi – od Novog Zelanda do Havaja. Akcija je počela na Novom Zelandu, a nastavlja se  izlaskom Sunca u svakoj sljedećoj vremenskoj zoni. Volonteri tako ‘prenose’ zeleni val u svojim zemljama.

Prirodna baština osnova je identiteta turističke destinacije Baška, ali i osnova za razvoj turizma kao i temelj za buduće upravljanje destinacijom uz nužno prepoznavanje potreba zaštite prirodnih vrijednosti kako bi se potaknuo razvoj kvalitetnoga turističkog proizvoda i dugoročno unaprijedilo samo upravljanje turističkom destinacijom.