Među dosadašnjim su pobjednicima Ritz Carlton iz Hong Konga i Burj Al Arab iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nakon što su prvi put nominirani za prestižnu turističku nagradu Luxury Hotel Award koja se dodjeljuje najboljim hotelima na svijetu, hotel Valamar Dubrovnik President i Valamar Isabella Island Resort nagradu su i osvojili! Dok je Valamar Dubrovnik President ovjenčan nagradom Luxury Beach Hotel, Valamar Isabella Island Resort odnio je nagradu Luxury Island Resort. Također, na razini cijele grupacije, Valamar Hotels & Resorts dobitnik je nagrade u kategoriji Best Hotel Group u Hrvatskoj u 2016. u Južnoj Europi. Priznanje je tim važnije što za hotele mogu, osim struke, glasati i gosti.

Primajući nagradu, direktor hotela Valamar Dubrovnik President Amir Tikveša izjavio je: „Iznimno mi je zadovoljstvo što u ime hotela Valamar Dubrovnik President mogu primiti ovu prestižnu nagradu. Hotel je potpunom obnovom 2014. godine dobio petu zvjezdicu, a visoka razine usluge postala je dijelom svih segmenata naše ponude. Ova je nagrada rezultat ne samo vrhunske kvalitete sadržaja i usluga, nego i rada cijeloga našeg predanog tima jer su upravo naši djelatnici ključ našeg uspjeha. Ovom im prigodom i zahvaljujem jer je ovo pravo ‘svjetsko’ priznanje ljubavi s kojom rade ovaj posao.“

Lea Sošić, direktorica Valamar Isabella Island Resorta nadovezala se: „Iznimne usluge Valamar Isabella Island Resorta prepoznali su naši gosti, ali i struka, što upravo dokazuje i ova nagrada. Zahvaljujem World Luxury Hotel Awardsu što su prepoznali našu vrijednost, a iskoristila bih prigodu i da zahvalim svima koji su svojim trudom i radom zaslužni za dobivanje ove prestižne i luksuzne nagrade jer je nagrada uistinu priznanje cijelom vrijednom timu našega vrhunskog Valamarova resorta.“

valamar-dubrovnik-president-exterior

„Valamar Rivera je uspješna tvrtka koja značajno ulaže u sve segmente poslovanja, što prepoznaju i gosti i partneri. Jasna strategija i ulaganja kojima nastoji unaprijediti usluge i ponudu potvrđuju kako je Valamar jedna od vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj. Naš brend Valamar Hotels & Resort spaja međunarodne standarde kvalitete s hrvatskim gostoprimstvom, a ova je prestižna nagrada potvrda da smo na dobrom putu“, izjavio je potpredsjednik za prodaju i marketing Davor Brenko.

World Luxury Hotel Awards priznata je svjetska organizacija koja nagradama potvrđuje kvalitetu luksuznih hotela diljem svijeta u kategorijama objekata i razine usluga pruženih gostima. Prestižnu međunarodnu nagradu najbolji luksuzni hoteli diljem svijeta smatraju vrhuncem dostignuća jer je priznanje struke da su uspjeli kao luksuzni hoteli staviti vlastiti pečat u hotelijerstvu te se tako istaknuti i razlikovati od ostalih hotela visoke kategorije. Ova se nagrada u turizmu percipira kao svojevrstni Oscar.

Ovogodišnje je izdanje dodjele nagrada bilo jubilarno 10. po redu i održano je krajem listopada u Dohi. Za nagradu je nominirano više od tisuću hotela u svijetu, a nagrade za luksuzne hotele i resorte diljem svijeta dodijeljene su u više od 60 kategorija. Nagradu 2016 Global Hotel of the Year dobio je Armani Hotel Dubai.

Globalni pobjednici dosad su bili i neki od najpoznatijih luksuznih hotela na svijetu kao što su Grand Hyatt Bali, Ritz Carlton (Hong Kong) i Burj Al Arab (Ujedinjeni Arapski Emirati). Od hrvatskih hotela ovom je nagradom do sada ovjenčan zagrebački Regent Esplanade (Luxury City Hotel, 2011.), dok je ove godine nagrade osvojilo ukupno šest hrvatskih hotela.

valamar-isabella-hotel