Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja je na porečkim i rabačkim plažama svečano podignuta Plava zastava, međunarodno priznanje i simbol očuvanog okoliša.

Plava zastava krasi rabačke plaže već duži niz godina kao potvrda kvalitete mora, visoke razine uređenja plaža, prisutnosti spasilačke službe te drugih sadržaja ključnih za dobivanje ovog prestižnog priznanja. Poreč se pak, može pohvaliti s najvećim brojem plaža s Plavom zastavom u relativno uskom obalnom pojasu, njih čak 23, što ga čini destinacijom s najuređenijim i najčišćim plažama na Mediteranu.

Svečano podizanje Plave zastave u Poreču, održalo se simultano na svim plažama i u marini, dok je središnja svečanost, uz prisutnost brojnih gostiju, održana na Plaži Valamar Collection Isabella Island Resort  na otoku Sveti Nikola. Zastavu je podigao gost iz Engleske Paul Seaton koji već tri godine sa suprugom dolazi u Valamar Collection Isabella Island Resort.

„Počašćen sam što mogu podignuti Plavu zastavu u Valamar Collection Isabella Island Resortu koji je primjer izvrsnosti u svakom pogledu!“, izjavio je Seaton.