Neprofitna udruga studenata Ekonomska klinika je, s ciljem poticanja poduzetničkog duha kroz različite metode korištene u poslovanju, u Poreču od 17. do 19. siječnja organizirala besplatn uedukaciju “ISTRAžipoduzetništvo”.

Domaćin ove trodnevne besplatne radionice bio je Valamar Diamant Hotel & Residence. „ISTRAži poduzetništvo“ je edukacija o različitim metodama koje se koriste u poslovanju poput business canvasa, design thinkinga i pitcha. Jedan od ciljeva je biopotaknuti mlade, ambiciozne osobe na razvoj vlastitih ideja, poboljšanje prezentacijskih vještina, razvoj poduzetničkog duha te suočavanje sa stvarnim poduzetničkim izazovima i rješenjima.

PRIMJERI DOBRE PRAKSE
Održano je nekoliko predavanja i radionica, a posebno treba izdvojiti tematiku edukacijskog bootcampa na kojem se radilo na detektiranju, analiziranju i rješavanju izazova u zajednici,povezanosti izazova u turizmu, inovacijama i poduzetništvu, uz brojne primjere dobre prakse. Porečani i svi drugi zainteresirani tijekom projekta su imali na raspolaganju mrežu iskusnihpredavača koji su ih u savjetovali, odgovarali na sva ekonomska, financijska i marketinškapitanja, ali i ona vezana uz razvoj ideje, pisanje poslovnog plana te različite načinekomunikacije. Radionica je prvog dana započela predstavljanjem projekata, upoznavanjem te podjelom u grupe. Pet mentora pratilo je rad 25-30 ljudi, a dan je završio podjelom studija
slučaja te međusobnim povezivanjem.

IZRADA POSLOVNOG MODELA
Sljedećeg dana prvi zadatak bio je detekcija problema te rezimiranje business canvas metodologije za izradu poslovnog modela. Uslijedilo je i predavanje pod nazivom „Savršeni kupac“, predavanje o pitchu i neverbalnoj komunikaciji, business canvas modelu, a u konačnici
polaznici edukacije su radili vježbe na temu detekcija problema. Posljednji dan radionice započeo je specijaliziranim predavanjem, a do kraja dana su svi timovi završili prezentacije i pripremili izlaganje, uz proglašenje pobjednika. Ova je edukacija bila sjajna prilika da svi sudionici nauče više o samom poduzetništvu, generiranju vlastitih ideja i timskom radu, kao i da prethodno razvijene ideje uobliče u završnu prezentaciju.

ZAHVALA VALAMAR RIVIERI
“Iznimno nam je drago što smo ovaj projekt održali u Poreču. Također, bilo nam je izuzetnozadovoljstvo raditi s ljudima iz Istre, a naši sudionici su bili odlični! Na projektu je bilo sudionika od 20 pa do 65 godina, a svi su s jednakim žarom pratili, zapisivali i učili te na kraju i primijenili svoje stečeno znanje. Po završetku projekta nam se nekoliko sudionika javilo te smo im pomogli savjetima u njihovim slučajevima ekonomske ili financijske prirode. Nadamo se da je ovo bio prvi od mnogih projekata koji nas očekuju u Istri, a posebno se zahvaljujemo Valamar Rivieri na podršci da ostvarimo prvi projekt u ovom dijelu Hrvatske” rekao nam je dopredsjednik udruge Kristijan Margetić. Ekonomska klinika je studentska udruga koja je osnovana prije pet godina u svrhu savjetovanja stanovništva u vezi ekonomskih i financijskih slučajeva, te za svoj cilj ima podizanje financijske pismenosti u Hrvatskoj. Ako i vi imate problem ili pitanje ekonomske ili financijske naravi slobodno se obratite na info@ekonomska-klinika.hr ili na
društvenim mrežama Ekonomske klinike.

_____________________________________

SVEČANA VEČERA NAŠIH UMIROVLJENIKA
Božićno Vrijeme ispunjeno je lijepim trenucima, no ima li što ljepše kad se tom razdoblju sretnu i stari prijatelji i kolege? Baš jedna od takvih divnih uspomena, kakve nas posebno obraduju, stvorena je na druženju umirovljenika iz porečke Udruge umirovljenika Galija Poreč. Oko 200 naših Rivieraša, odnosno bivših kolega i kolegica iz Valamar Riviere, zajedno s drugim kolegama i članovima udruge, u hotelu Valamar Diamant izvrsno se zabavilo.

VESELA ZABAVA
Njihova druženja su već tradicionalna: kraj prosinca odavno je rezerviran za novu dozu smijeha, prisjećanja na nekadašnje zajedničke radne dane i veselu zabavu. Naravno, veselo se društvo na kraju večeri razišlo iz veliko obećanje da se uskoro vide ponovo. Drago nam je da smo bili domaćini jednom ovakvom događaju, zahvalni smo našim umirovljenicima za sve učinjeno tijekom radnog vijeka, a posebno nas raduje što naši veseli umirovljenici jedva čekaju svoje sljedeće druženje.