Suradnja Obrtničke škole iz Požege i naše kompanije po pitanju učeničke prakse počela je još 2006. godine, a dio učenika se nakon završenog strukovnog obrazovanja zaposlio u našim hotelima te su ove godine profesori- pratitelji iz škole bili iskreno sretni vidjevši svoje bivše učenike na voditeljskim pozicijama u restoranima i kuhinjama naših objekata na Lanterni u ulozi mentora novim naraštajima ugostiteljskih djelatnika.

Od 8. srpnja do 8. kolovoza jednomjesečnu je praksu pohađalo ukupno 17 učenika škole među kojima je bilo i devet Valamarovih stipendista. Učenici na praksi pohađaju drugi razred  trogodišnjeg zanimanja konobar i kuhar, a učenici trećih razreda upisani su u zanimanje turističko-hotelijerski komercijalist. Praksu su pohađali u više objekata: Camping Resort Lanterna (ugostiteljiski objekti Pentola, Adria, Mezino), PC Lanterna te Valamar Club Tamaris. Učenici su bili izrazito zadovoljni novostečenim znanjima i mogućnošću da stručnu praksu odrade u vrhunskim restoranima i kuhinjama, a zadovoljstvo napretkom i radom učenika izrazili su i njihovi mentori, šefovi restorana i kuhinja te je na obostrano zadovoljstvo 13 učenika ostalo raditi i nakon odrađene prakse.

„U školi smo također zadovoljni suradnjom za koju se nadamo da će se nastaviti i dalje. Svojim učenicima nastojimo pružiti mogućnost da steknu što više znanja i vještina te omogućiti osobni rast i razvoj, a jedna od mogućnosti je svakako praksa izvan škole i Požege. Već nekoliko godina vodimo učenike i na praksu u Italiju u okviru programa Erasmus +, a rad u velikim i organizacijski zahtjevnim restoranima i kuhinjama koje ugošćuju veliki broj uglavnom stranih gostiju predstavlja jednu važnu kariku u njihovu obrazovanju te se nadamo da će se naša suradnja s Valamarom nastaviti i svake godine dodatno unaprijediti jer mi nikada ne postavljamo granice u učenju i napredovanju“, ističe Iva Šnajder ravnateljica škole.

Osim ljetne prakse učenici Obrtničke škole Požega su i među najvećim korisnicima Valamarovih stipendija te je njih 23 bilo u programu stipendiranja ove školske godine s velikim interesom novih učenika za stipendije.