Krajem veljače u Zagrebu je održan prvi Cocktail Masterclass Zagreb pod vodstvom jednog od najpoznatijih svjetskih barmena Simonea Caporalea.

Tijekom četverosatnog programa polaznici su stekli znanje o novim tehnikama i materijalima, sastojcima, prezentaciji, izbjegavanju stereotipa, kreativnosti i timskom radu. Uz mnogobrojnu publiku iz svijeta barmena na radionici je sudjelovala i Valamarova reprezentacija barmena.

Jeste li znali…

Simone Caporale međunarodno je priznati barmen prepoznatljivoga osobnog stila s naglaskom na detaljima, zaigranom predstavljanju te kvaliteti usluge. Tijekom petogodišnje karijere u londonskom Artesianu, zajedno s kolegom i mentorom Alexom Kratenom zaslužan je za redefiniranje iskustva hotela s pet zvjezdica primjenjujući senziblitet 21. stoljeća.

Simone i njegov tim osvojili su niz brojnih nagrada i međunarodnih priznanja. Krajem 2015. Simone i Kraten pokreću suradnički kolektiv s kolegama koji nastoje pomaknuti granice unutar svoje industrije s ciljem edukacije te stvaranja šire zajednice ljubitelja pića.