Valamar Riviera d.d. u sklopu društveno odgovornog poslovanja i projekta “Tisuću dana na Jadranskom moru” omogućila je djeci iz zagrebačke udruge Uspon prvi zajednički boravak na moru. Djeca su u pratnji voditelja pet dana boravila u Poreču, u hotelu Valamar Diamant.

Udruga Uspon osnovana je 2011. godine na inicijativu roditelja djece i mladih s posebnim potrebama te njihovih profesora s ciljem organizacije i provođenja rehabilitacijskih postupaka i organiziranja slobodnog vremena. Volonteri u Udruzi održavaju redovite radionice, kao što su radionice izrade mirisnih sapuna, mirisnih soli, plesa, zdrave prehrane, zelene radionice sadnje cvijeća i jestivog bilja.  Jedna od najzanimljivijih je ” Mirisna eko radionica” koja se sastoji od prikupljanja, sušenja, pakiranja i aranžiranja aromatičnog bilja te izrade raznih ukrasnih i upotrebnih predmeta. Valamarova donacija je omogućila djeci iz Udruge prvi zajednički boravak na moru. Djeca su bila aktivna u sakupljanju prirodnih materijala kao što su morske spužvice, kamenčići, aromatično bilje, školjkice, borove iglice i  šišarke koje će upotrijebiti prilikom svojih radionica u Zagrebu. Boravak na moru je djeci pomogao u razvijanju većeg stupnja samostalnosti, shvaćanju važnosti provođenja vremena na svježem zraku, stjecanju zdravih prehrambenih navika, razvijanju višeg stupnja sposobnosti samostalnog komuniciranja i snalaženja u novom prostoru i okolini, upoznavanju svoje zemlje i stjecanju novih prijateljstava.

“Zahvaljujemo Valamar Rivijeri, a posebno svim djelatnicima hotela Valamar Diamant iz Poreča što su imali strpljenja za nas, što su nam pomagali da se snađemo u novim prostorima, što su nam pomagali sa teškim torbama i što su imali razumijevanja za naše duge obroke i plesnjake u kojima toliko uživamo. Hvala što smo se zbog vas osjećali kao posebni gosti i hvala vam na svakom smiješku i razgovoru! Nadamo se da smo i mi našim prisustvom i ponašanjem vama omogućili da steknete bolji uvid u mogućnosti i sposobnosti osoba s posebnim potrebama. Ovo putovanje će nam ostati u posebnom sjećanju!” – istaknula je Maja Vunderl Pasarić iz udruge Uspon.